Erkan Mumcu muhafazakarlara çattı!

Türkiye'nin kritik dönemi olan 2007'nin en önemli isimlerinden Erkan Mumcu siyaseti bıraktıktan yıllar sonra, bir sanat gecesinde söz aldı ve muhafazakarlara verdi veriştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.12.2011 17:23 GÜNCELLEME 26.12.2011 17:23 İç Politika
Erkan Mumcu muhafazakarlara çattı!
Erkan Mumcu muhafazakarlara çattı!

Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu uzun bir aradan sonra ortaya çıktı. Ağarmış kısa saçları ve kirli sakalıyla dikkat çeken Mumcu, sanat yaşamının  25.yılını dolduran ünlü Yönetmen İsmail Güneş onuruna düzenlenen programda muhafazakarlara yönelik  sert eleştiririlerde bulundu. Haber5'de yayınlanan video kaydına göre Mumcu ‘Türkiye’de muhafazakarlar köylülüklerini itiraf etsinler ‘dedi.

Üsküdar Gençlik Merkezi’nde İsmail Güneş’in 25. sanat yılı anısına düzenlenen programda söz alan Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, muhafazakar camiayı sert sözlerle eleştirdi.

"MUHAFAZAKARIM" DİYEN KENTLİ LÜMPEN KİTLE

“Türkiye’de kendisine muhafazakar diyenler bir kere önce kendi köylülüklerini itiraf etsinler.” diyen Mumcu şöyle devam etti: “Muhafazakarlık henüz Türkiye’de tanığı olduğumuz bir şey değil. 1960'lara kadar Türkiye’de hâla muhafazakârlığa rastlamak mümkün. Kentliliğini bilen ve hâla Osmanlıdaki medeniyet mirasının varisi olma yetkinliğine sahip kentli insanlar vardı. Kentli muhafazakarlar vardı. Kentler taşralılar tarafından işgal edildiğinden beri Türkiye’de kendisine "muhafazakar" diyen bir lümpen kitle vardı.

Bu kitle lümpendir çünkü kendi gerçek durumunun kendi kimliğine ilişkin gerçeği yansıtan bir bilince sahip değildir.”



ÜSTLENİLMİŞ MUHAFAZAKARLIK

Mumcu Türkiye’deki muhafazakarlığın içselleşmiş bir muhafazakarlık değil üstlenmiş bir muhafazakarlık olduğunu söyledi.

TAŞRALI KİTLELERİN MÜSLÜMANLIĞI

Eleştirilerine devam eden Mumcu “Türkiye’deki taşralı kitlelerin Müslümanlığı bile üstlenilmiş bir kimliktir. İdrak edilmiş içselleştirilmiş yaşanılabilinir bir kimlik değildir. Eğer yaşayabildikleri bir kimlik olarak içselleştirebilmiş olsalardı bu onları her şeyiyle ortaya çıkardı. Şiirle, sanatla ,estetikle, mimariyle, iç mimariyle kültürel varlık olmasıyla her şeyiyle ortaya çıkardı.” dedi.

(Haber 7)

YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • Nasuh BİLEN 12 yıl önce Şikayet Et
    Sanat gecesi. Herşey heryerde konuşulur oldu.Yabancı devlet adamlarının yanında iç meselelere kadar.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    LOZANDA ne OLDUDA ANADOLU HALKINA VERİLEN SÖZLERDEN NEDEN VAZGEÇİLDİ -1. Milli mücadele devam ederken 12 Mart 1921 de tamamen milli ve dini duygulara hitap eden İstiklal marşı kabul edildi. 30 Ağustos 1922 Dumlupınar zaferi kazanıldı. 24 Temmuz 1923 de Lozan anlaşması zaferimizle bitmiştiki. İki ay sonra işgal güçleri sorun çıkartmadan, 6 Ekim 1923 de İstanbulu terk ettiler. HÂLBUKİ İSTANBULU ALABİLMEK İÇİN, ÇANAKKALE de ONLARCA GEMİLERİ BATTI, BİNLERCE ÖLÜ VERDİLER. Bu güçler Sömürgeci ve işgal ettikleri ülkelerde değerli her şeyi gasp eden ve ülkelerine taşıyan soyguncu devletlerdir. Saraylarımızı ve tarihi eserlerimizi hiç dokunmadan nasıl ayrıldılar veya sahtelerine bize mi bırakmışlardı. LOZAN KONFERANSINDA NE OLMUŞTUDA SORUNSUZ BIRAKIP GİTTİLER. Kesin olan Anadolu da kurulacak olan devletin Müslüman devlet olmasına kesin olarak karşı olmalarıdır. 29 Ekim 1923 de Cumhuriyet ilan edildi ama arkasından da birinci meclis dağıtıldı. Devletin kurucu kadroları, Müslümanlığı batıl, biat kültürü ve yobaz insanların oluşturduğu din olarak görmeye başlamışlardı.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    LOZANDA ne OLDUDA ANADOLU HALKINA VERİLEN SÖZLERDEN NEDEN VAZGEÇİLDİ -2. Anti Müslüman yeni millet meclisi oluşturul du. Fransız laikliğini ve Avrupa-i yaşam (medeniyet) ve kültürü benimsetildi. Petrol bölgesi Musul ve Kerkük İngilizlere (Kıbrıs gibi) kiralandı. Haziran 1926 Atatürke suikast iddiası ile yeni kurulmakta olan anti Müslüman rejime karşı ilk muhalefet yapanlar yok edildi. Kasım 1928 de yazımız değiştirildi yeni nesilin geçmişle dini ve kültürel yazılı bağları kesildi, tarihimiz belirlenen şekilde yeniden yazıldı. Aralık 1930 da Menemen ilçesinde Kubilay olayı (ne kadar gerçektir tartışılır) ile Türkiye çapında bütün din adamları başta olmak üzere muhalefet yapabileceği düşünülen insanlar neredeyse imha edildiler. Temmuz 1932 de genelge ile EZAN Türkçeleştirildi. Dini ve kültürel asimilasyon başlatıldı, AMAÇ HIRİSTİYANLARDA OLDUĞU GİBİ DİNDE REFORM veya YOK ETME İDİ. Avrupa-i yaşam tarzına göre toplumu yeniden şekillendirilecekti. MİLLİ MÜCADELE DE HALKA VERİLEN SÖZLERE TAMAMEN AYKIRI ŞEKİLDE anti Müslüman sistemin kadrolaştırılması başlatıldı.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    LOZANDA ne OLDUDA ANADOLU HALKINA VERİLEN SÖZLERDEN NEDEN VAZGEÇİLDİ -3. SONUÇDA: Atatürkün cenaze namazını laiklik gerekçesi kıldırtmayanlar ( saray komutanının zorlası ile ancak Saray bahçesinde 8-10 kişi ile Türkçe namazla yetinildi). Atatürk ün naaşı mumyalanarak, kurşun tabut içersin de ETNOĞRAFYA MÜZESİNE GEÇİCİ KABİRDE KONDU. ONBEŞ SENE SONRA ŞİMDİKİ ANITKABİRE O ŞEKİLDE GÖMÜLDÜ. SONRADA ANITKABİR BİR KUTSAL MEKÂN HALİNE GETİRİLDİ ve ÜLKE HEYKELLERLE DONATILDI. Resmi ve gayri resmi her durumda Anıtkabire veya heykellerin karşısında törenler ve bağlılık yeminleri yapılıyor. Müslümanlığı batıl, hurafe inananlara da yobaz diye yaygara yapanlar. Anıtkabiri kutsal alan haline getirerek, GERÇEK HURAFE ve BİAT KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURDULAR. Bütün bu yapılanları da Müslüman inancına uygundur diyorlar. Üstelik bunu Muhafazakâr olduğunu iddia eden siyasi partimiz de bunun öncülüğünü yapıyor. Dün dini inkâr edenler neden bugün baş başka konuşuyorlar. Hepimiz yadırgamıyoruz, çünkü gözümüzü açtığımız dan beri bunlarla iç içe yaşıyoruz. Bunun adı ASİMİLASYON DUR.
    Cevapla
  • basri 12 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı beyler... kendisi her ne kadar yanlış işşler yaptıysada bu hususta haklı. muhafazakar diye geçinen bazı tiplere baktıgımızda bazı diyorum, tepeden inmelik görürüz ve olayı yanı dini içine sindirmemiştir.. Allah bize dini taklitsiz yaşamayı nasip etsin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR