Kaya: 3. Köprü CHP'ye rağmen yapılacak
AK Parti Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Erol, CHP tarafından 3. köprü projesi ile ilgili verilen Araştırma Önergesi'nin yol göstermekten öte projeyi engellemeye yönelik olduğunu söyledi.
CHP tarafından 3. köprü projesi ile ilgili verilen Araştırma Önergesi'nin yol göstermekten öte projeyi engellemeye yönelik olduğunu ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, "Birinci ve ikinci köprü nasıl bu zihniyete rağmen yapıldıysa üçüncü köprü de aynı şekilde yapılacaktır"dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında CHP'nin 3. Köprü ile ilgili verdiği araştırma önergesini verenler hakkında çarpıcı saptamalarda bulundu. Önergeyi verenlerin İstanbul'u da Türkiye'yi de anlamamış kişiler olduğunu vurgulayan Kaya; " Bedenleri 2012 yılında yaşıyor olsa da kafaları hala 1940'larda, 1960'larda, en iyi ihtimalle 1990'larda kalmış kişilerdir."dedi. Konuşmasına devam eden Kaya, Türkiye'nin geldiği yerin ve İstanbul'un ulaştığı düzeyin üçüncü havaalanını, deniz dibinden geçen raylı sistemi, teknoloji destekli trafik yöntemini nasıl gerektiriyorsa, aynı şekilde üçüncü köprüyü de ihtiyaç haline getirdiğini belirtti.
Önergede projenin tekerine nasıl çomak sokabiliriz niyetleri var
Ana muhalefet tarafından verilen önergenin yol göstermekten öte projeyi engellemeye yönelik olduğunu ifade eden Kaya; "Üçüncü köprünün İstanbul için bir ihtiyaç olmadığını söyleyebilecek vicdan sahibi hiç kimsenin çıkmayacağına inanıyorum. Bu işin yöntemi, güzergâhı ve usulü ile ilgili tartışmalar ayrı bir konu. Biz böyle düşünürüz, siz başka türlü düşünürsünüz. Sonuçta ihtiyaçlar ve imkanlar bir araya getirilerek çözüm yolu bulunur ve uygulama aşamasına geçilir. Oysa Araştırma Önergesinin gerekçesine baktığımızda sadece olumsuz görüşler zikredilmiştir. Nasıl bu projenin tekerine çomak sokabiliriz niyetleri vardır."dedi.
3. köprü raylı sisteme alternatifmiş gibi gösteriliyor
Birinci ve ikinci köprünün nasıl bu zihniyete rağmen yapıldığına değinen Kaya, üçüncü köprünün de aynı şekilde yapılacağını ve milletin hizmetine sokulacağını ifade etti. CHP'li milletvekilleri tarafından verilen Araştırma Önergesi'nde 3. köprünün raylı siteme alternatif gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Kaya; "İstanbul'da bir raylı sistem seferberliği yaşanıyor. Marmaray, banliyo hatlarının modernleştirilmesi, metro ve tramvay hatları raylı sistem projesinin önemli bir unsurları. Yakında hizmete girecek Kartal-Kadıköy metrosu da aynı şekilde. 45 kilometreden 78 kilometreye çıkan İstanbul'daki raylı sistem önümüzdeki yıl 213; 2023 yılın ise 640 kilometreye ulaşacak. 3. köprü raylı sistemim alternatifi değildir. Tam tersine entegre çözüm gerektiren İstanbul ulaşımının tamamlayıcı unsurlarından biridir."dedi. Sözlerinin sonunda Kaya, "Köprüye önerge verenlerin köprü hayata geçtiğinde oradan keyifle ve konforla seyahat ederken bugünler akıllarına gelir ve bir parça da olsa mahcup olurlar" dedi.
-
Remzi Altunkaya 14 yıl önce Şikayet Et. ben chp li degilim ama akp li hic degilim neden ücüncü köprüyü engellemek istesin bundan bile ant saglamaya calisiyorsunuz sanki tüm köprüleri akp yapti ye milletim yeBeğen
-
Ahmet Gül 14 yıl önce Şikayet EtCHP neden istemez? AKP yaptıkça chpnin oyları düşer. Yap hükümet yap,CHp oy kaybetsin. Rahmetli Mendereste çok hiğzmet vermişti bu ülkeye. sonunda darbe yaptırdıda kurtuldu DPden chp, şimdi darbe falan yok artık darbeciler hesap veriyor, CHPnin kuyruğuda sıkışmış durumda 1950 yılında Ankara - İstanbul arasın da yol bile yoktu,E5 kara yolunu menderes yaptırdı. Trenden başka seyahat edecek vasıta yoktu zaten.Mersinden istanbula ya trenle yada, haftada bir gelen vapurla gidilebilinirdi.Bana CHPyi kimse öğmesin, ben tanıyorum.Beğen Toplam 2 beğeni
-
taner özbal 14 yıl önce Şikayet Ettipik ZİHNİYET. benim hatırladıklarımdan birkaç örnek vereyim.....1. Vatan caddesi yapılıyorken uçak mı indireceksiniz. milletin parasını milletin pulunu deyip adamı astılar....2. keban yapılıyor bu kadar elektiriği ne yapacaksınız. toprağa mı vereceksiniz hak hukuk gak guguk halkın parası falan falan filan deyu baya yaygara çıkardılar....3. boğaziçi köprüsü yapılıyor hakkaride ki vatandaşın vergisi ile istanbulluya neden köprü yapıyosunuz hakkarili buradan mı geçecek deyu yaygara kopardılar.... önce diyordum ki bunlarda uzgörü eksiği var bizim köyün delileri bugün güncel olaylar ışığın da dönüp de baktığım da vatan haini olarak örüyorumBeğen Toplam 1 beğeni