'Atatürk korkusu' 15 gün nöbet tutturmuş

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) temsilcileriyle birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen eski Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali NabiKoçak, talimatla özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Durmuş Yiğit'e, tanık ve mağdur olarak ifade verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2012 13:51 GÜNCELLEME 06.11.2012 07:48 İç Politika
'Atatürk korkusu' 15 gün nöbet tutturmuş
'Atatürk korkusu' 15 gün nöbet tutturmuş

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında, tanık ve mağdur olarak talimatla ifadesine başvurulan Koçak, ''Atatürk heykelini yakmasınlar diye 15 gün boyunca 24 saat nöbet tutturdum. Bundan sonra fiber heykeli götürüp tunç olanı getirdiler'' dedi.

Koçak ifadesinde, 1989 ve 1999 yılları arasında Sultanbeyli Belediye Başkanı olarak görev yaptığını, 1996 yılına kadar Maltepe'de bulunan tugaydaki komutanlarla gayet uyumlu şekilde çalıştıklarını ve 1996 yılında Doğu Silahçıoğlu'nun İstanbul 2. Zırhlı Tugay Komutanı olarak geldiğini belirterek, ''Resmi bayramlarda özellikle Sultanbeyli'ye geliyordu. Aslında Maltepe'ye gitmesi gerekirken sırf provokasyon amaçlı olarak bir kısım insanları özellikle bayrama getirterek, bu kişilere, ''kahrolsun İslam'' şeklinde slogan attırıyordu'' beyanında bulundu.

Törende, özellikle imam hatip lisesi geçiş yaptığında, içlerinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Lions ve Roteryan derneklerinin temsilcilerinin bulunduğu bazı kişilerin, 'Kahrolsun İslam, kahrolsun şeriat'' şeklinde sloganlar attıklarını ve halkı tahrik ederek hadise çıkarmaya çalıştıklarını aktaran Koçak, ''Bunları organize eden de Doğu Silahçıoğlu idi. Bu şahısların kışkırtmaları ve provokasyon palanlarıyla uğraşmak zorunda kaldık'' dedi.

-''Fadime Şahin'i özellikle Sultanbeyli'den seçtiler''-

Ali Nabi Koçak, 28 Şubat sürecinde usulsüz bir biçimde Sultanbeyli'ye kolay yakılıp suçun kendi üzerlerine atılması için fiberden Atatürk heykeli yapıldığını ve bu yakılma olayını da bir ihtilal sebebi sayacaklarını söyleyerek, ''Atatürk heykelini yakmasınlar diye 15 gün boyunca 24 saat nöbet tutturdum. Bundan sonra fiber heykeli götürüp tunç olanı getirdiler'' dedi.

''Yine Müslüm Gündüz olayında da Fadime Şahin'i özellikle Sultanbeyli'den seçtiler ve kullandılar'' ifadesini kullanan Koçak, olaylarla ilgili haber ajanslarına konuştuğunu ve toparladığı bu haberleri dosyayla savcılığa sunmak istediğini bildirdi.

Koçak, ''Ben 28 Şubat'ın planlayıcısı ve uygulayıcısı tüm şüphelilerden şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını istiyorum'' diye konuştu.

AA

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Yusuf Yıldırım 13 yıl önce Şikayet Et
    bır yazı ancak boyle saptırılır..!!. sankı ben darbe yapılsın demısım !! sımdı bu beyefendıye sunu sormak ısterım ? nabı beyın o donemde bır suru masraf edılerek mılletın parasıyla yapılan kıbrıt kutusu gıbı beledıye bınası nıye yıktırıldı bu partıde hıc mı mımar yoktu ? hangı devırde yasıyoruz koyune kendı paranla ev yaptırsa ınsan proje yaptırır mılletın devletın parası boyle harcanır mı ? hepımızın malumu resmı daırelere ayakkabı ıle gırılır nerde gorulmus makam odasına terlıkle gırılmesı ? bu ve bunun gıbı olumsuzluklar muarızlarını tahrık etmekten baska kımseye bır sey kazandırmaz ve kazandırmadı zaten..
    Cevapla
  • xmenbln 13 yıl önce Şikayet Et
    yusuf yildirim kardes... o zaman sen darbeleri seversin .... ne demek bir insanin uygulamalarina sinir oldugum icin askerlerin öyle davranmasi dogal ? iyi valla .. her sinir oldugumuz kisiye nasil müdahele edilirmis ögrenmis olduk ... cagirin askeleri ... darbe yaptiralim ... veya sinir oluyorsak adamimizi ayarliyalim .. bir ufak fisleme ile iceri tikalim... iftira ile hapishaneye attirialim... belki o zaman sana göre gicik ve sinir seyleri yapmaz...sana göre sinir ve gicik olan sey belki halkin 50% begeniyodur ... bu nasil bir fikir yarabbaim ? sevmedigimiz kisilere yapilan hersey hak yani ...
    Cevapla
  • Ahmet Gül 13 yıl önce Şikayet Et
    korkmayın ya, oda herkes gibi rabbine hesap veriyordur !. heykele nöbet tutturmakmakta bir alem yani ! demekki heykeli sevmeyenler varmış.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 13 yıl önce Şikayet Et
    derin türkiye tarihinin özeti olmuş. 31 mart vukuatı 47.topçu taburu askerlerine emir komuta ile yaptırılmıştı,menemen hadisesi için ayarlanan serseri bir esrarkeşti,1960 ihtilaline gidilen yolda mendersi yuhalayan harp okulu öğrencilerini """"sovyeler birliği savaş uçakları ankarayı bombalamak üzere az sonra tepemizde yalanıyla yönlendirilmişti"""""12 eylüle giden yolda maraş hadisesini çıkaranlar da, konyadaki kudüs mitinginde 'istiklal marşı yerine kur'an isteyenler' de hala meçhuldür.daha doğrusu tertipçi darbe komitesi tarafından malum bizce meçhuldür.sivas madımak yangıncıları da özellikle korunmuş ve ifşa edilmemiştir suç müslümanların üstüne yıkılmıştır...özetle millet düşmanlarının lisans üstü uzmanlık alanıdır enrika.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 13 yıl önce Şikayet Et
    derin türkiye tarihinin özeti olmuş. kolay yakılıp suçun kendi üzerlerine atılması için fiberden atatürk heykeli yapıldığını ve bu yakılma olayını da bir ihtilal sebebi sayacaklarını söyleyerek, atatürk heykelini yakmasınlar diye 15 gün boyunca 24 saat nöbet tutturdum. bundan sonra fiber heykeli götürüp tunç olanı getirdiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR