2. el araba alırken nelere dikkat edilmeli? - İkinci el araç almanın ipuçları!

2. el araba alırken nelere dikkat edilmeli?, İkinci el araç almanın ipuçları haberimizde.. 2. el araç almanın da kendine özel kriterleri var elbette. Bu doğrultuda siz okuyucularımızı ikinci el araba alma konusunda bilinçlendirebileciğimizi düşündüğümüz bir haber hazırladık. 2. el araba alırken dikkat edilmesi gerekilen en önemli hususlar nedir?, İkinci el araç almanın tabir caizse tüyoları nelerdir? İşte yanıtları ve ikinci el araç piyasası hakkında çok bilinmeyen detaylar haber7.com'da..

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2016 13:29 GÜNCELLEME 17.08.2016 13:30 İkinci el
2. el araba alırken nelere dikkat edilmeli? - İkinci el araç almanın ipuçları!
2. el araba alırken nelere dikkat edilmeli? - İkinci el araç almanın ipuçları!

2. el araba alırken nelere dikkat edilmeli?,  İkinci el araç almanın ipuçları haberimizde.. 2. el araç almanın da kendine özel kriterleri var elbette. Bu doğrultuda siz okuyucularımızı ikinci el araba alma konusunda bilinçlendirebileciğimizi düşündüğümüz bir haber hazırladık. 2. el araba alırken dikkat edilmesi gerekilen en önemli husus nedir?, İkinci el araç almanın tabir caizse tüyoları nelerdir? İşte yanıtları ve ikinci el araç piyasası hakkında çok bilinmeyen detaylar haber7.com'da..

Malum ikinci el bir otomobil almak biraz uğraş gerektirebilir. 2. el  araba alma süreci oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Bir araba almak istediğinizi etrafınızla paylaştığınız andan itibaren her kafadan bir ses çıkar, birbirine tam zıt yorumlar, durumu daha da zorlaştırır. Özellikle de ilk arabanızı alıyorsanız, dikkate alınması gereken yüzlerce şey var gibi gelebilir. Kendiniz için en doğru aracı seçerken dikkate almanız gereken birçok faktör olsa da, nihayet o aracı bulduğunuzda fiziksel bir muayeneden geçirmeniz gerekecektir.

İLK OLARAK ARACI GÖRMEYE GİTTİNİZ...

Tekeri ayağınızla şöyle bir yokladınız ve hatta elinizi çenenize götürüp düşüncelere daldınız. Şimdi ne olacak? İkinci el bir araç hakkında bilgi edinmek için dedektif olmaya gerek yok, zekice bazı incelemeler yapmak size araçla ilgili çok şey söyleyebilir. İşte ikinci el bir arabayı incelerken dikkat etmeniz gerekenler:

OTOMOBİLİ İNCELEMEK İÇİN

Mutlaka aydınlık bir hava seçin. Nasıl ki aracın fotoğrafını çekmek için gece uygun değilse, yağışlı havalar da arabayı görmek için uygun değiller. Çünkü çoğu satıcı zaten arabayı size göstermeden önce cilalamış olacaktır ve yağmur damlaları da birçok çiziği ve pası çok güzel gizleyecektir.

YALNIZ GİTMEYİN

Aracı incelemeye tercihen arabalardan anlayan bir arkadaşınızla gitmeniz daha avantajlı olacaktır. Hem ikinci bir göz olarak, hem de arabadan çok hoşlanırsanız göremeyebileceklerinizi arkadaşınız görebilir.

SERVİS KAYITLARI

Servis ve bakım kayıtlarını mutlaka sormanızda yarar var, eğer bu kayıtlar yoksa aracın bakımlarının keyfe keder yapıldığını varsayabilirsiniz.

TEK TAKIM LASTİKLER

Yedek lastiğin yerinde olup olmadığını, sonra da durumunu incelemelisiniz. Eğer eskimişse yenilenmesi gerekeceğinden size pazarlık payı kazandırabilir. Ayrıca tüm lastiklerin tek takım olduğundan da emin olun. Ucuz lastikler, aracın sahibinin diğer konularda da kestirmeleri tercih ettiğini gösterebilir.

ARAÇ İÇİ SİSTEMLER

Klimayı hem sıcak hem de soğuk ayarda mutlaka çalıştırıp deneyin. Aynı şekilde müzik sistemlerini ve hoparlörü de denemek akıllıca olacaktır. Emniyet kemerleri, koltuk rayları ve kullanılan tüm düğmeler düzgün şekilde çalışıyor mu?

PASLANMA EN BÜYÜK DÜŞMAN

Arabanın ve paspasların altına mutlaka bakın. Paslanma varsa çözümü size pahalıya patlayabilir. Kaynak izleri varsa geçmiş hasarlara işaret ediyor olabilir.

KİLİTLER, ANAHTARLAR

Otomatik kilit sistemi varsa çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Yedek anahtar da çalışıyor mu? Aracın hem dışında hem içinde sistemin çalıştığından emin olun.

YÜZEYDEKİ FIRÇA DARBELERİ

Ev yapımı boyama ancak ev için geçerli olabilir. Aracın sahibi eğer bu basit gerçeği unutmuşsa, araçla ilgili başka önemli bakımları da çoktan unutmuş olabilir. Koşarak kaçın.

SIZINTILAR

Araç eğer sıvı sızdırıyorsa, altında özellikle yağlı bir birikinti varsa, basit bir sorun dahi olsa bu iyiye işaret değildir. Aracın iyi bakılmadığı anlamına gelir.

DÖŞEMELER

Döşemelerde ve tavandaki lekeler, delikler aracın hor kullanıldığının en büyük kanıtıdır. Genel olarak iyi bakılan araçların bu detayları da iyi bakılmıştır.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR