İkinci elde yeni dönem başlıyor! Bakan tarih verdi

2. el otomobil satışlarında 'ekspertiz' ve 'garanti' zorunluluğuna dair düzenleme daha önce açıklanmıştı. Bakan Tüfenkci ise, söz konusu düzenleme için tarih verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2017 16:44 GÜNCELLEME 24.03.2017 20:56 İkinci el
İkinci elde yeni dönem başlıyor! Bakan tarih verdi
İkinci elde yeni dönem başlıyor! Bakan tarih verdi

'İkinci otomobil satışlarında garanti ve ekspertiz dönemi başlıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, söz konusu düzenlemenin içeriği ve tarihine dair bilgi verdi.

Düzenlemede oto alım satın işi yapanlara belge zorunluluğu da olduğunu hatırlatan Tüfenkci, "Bu nedir, özellikle ikinci el taşıt alım satımında bir düzenleme getiriyoruz. Ne yapıyoruz burada? Bir kere her önüne gelen galericilik veya araç alım satımı yapmasın." dedi.

'YA GARANTİ VER YA ARIZAYI BELİRT'

Tüfenkci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aradaki sözleşmelerin çerçevesini belirleyelim ve o çerçeveler neticesinde bu sözleşmeler oluşsun. En önemlisi de sattığınız araçların niteliklerini de sizler beyan edin. Arızalı, hurda, kaza yapmış araç satıyorsanız, bunları belirterek satın. Ama ben 'Sağlam araç satıyorum' diyorsan da 'En azından 10 bin kilometre garanti ver' diyerek satış işlemi yapılacak bir sistem düzenliyoruz.

'REFERANDUMDAN SONRA'

İnşaallah, bunu kamuoyunun da görüşlerine açtık. Sizlerin, bu işlerle iştigal edenlerin görüşlerini aldık ve Allah nasip ederse referandumdan sonra faaliyete geçiriyoruz. Biz istiyoruz ki sokak aralarında, apartman altlarında değil böyle güzel sitelerde esnafımız gelsin ticaretini yapsın. Bu her şehirde olsun."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • İBRAHİM 6 yıl önce Şikayet Et
    ben bir araba aldı birkaç model değiştireceğim elimdeki araçı kim satacak galericimi sahibimi açıklık getirin bakan bey
    Cevapla
  • TOPRAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda'nın referandumda bakanlara çıkardığı zorlukları, bakanlarımız ticarette Türk halkına çıkartıyor.
    Cevapla
  • muammer 7 yıl önce Şikayet Et
    adam arabayı aldı sağlam pahalı parçasını arızalı bir parça ile değiştirdi ve arızalandı dedi. yaptır veya parasını ver derse ne olacak
    Cevapla
  • Bir Kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir saçma çalışma yahu millete bu kadar yüklenmeyin zaten esnaf kan ağlıyor önce yakıt fiyatlarını düşürün.
    Cevapla
  • Yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun vatandaşa bir faydası olmaz ancak zararı olur.Araba alacak kişi zaten arabayı ustasına veya expertize gösteriliyor.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    her halükarda vatandaşa faydası olacaktır. galerici açısından ise dürüst galericiler açısından haksız rekabet ortadan kalkacağı için avantaj, kötüniyetli galericiler açısından ise dezavantaj olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR