Vatandaşa 'pes' dedirtti! 2. elde hasar oyunu

İkinci el piyasasında aracın değişensiz olması, 'fiyat kırma politikası' yüzünden neredeyse mekanik sağlığının daha önemli hale geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2017 18:23 GÜNCELLEME 25.08.2017 23:51 İkinci el
Vatandaşa 'pes' dedirtti! 2. elde hasar oyunu
Vatandaşa 'pes' dedirtti! 2. elde hasar oyunu

İkinci el otomobil satışlarında 'hasar' bahane edilerek fiyat kırma durumu can sıkıcı bir hal almaya başladı. Öyle ki, model yılı eski olmasına rağmen 'değişensiz' olduğu için neredeyse yeni modeller kadar fiyat çekilen araçlar var. Hatta 'değeri düşer' korkusuyla birçok kişi aracının kaporta hasarını düzeltmiyor.

MEKANİK SORUN DAHA ÖNEMLİ

Söz konusu hasarlı kaporta parçaları, adından da anlaşılacağı gibi 'mekanik' ya da 'elektronik' aksamla ilgili olmadığından, şaseye zarar gelmediği sürece, aracın asıl işlevi olan 'taşıma' işlevine herhangi bir olumsuz etki yapmıyor. 

Şaseye dikkat!

Çünkü şaseye zarar geldiğinda araçta sürüş güvenliğinin tehlikeye girme, rot balans gibi ince ayarların tutmama tehlikesi ortaya çıkıyor.

'KARALAMA KAMPANYASI'

A Haber'den Erdinç Özyılmaz ise konuyu otomobil ustalarına sordu. Ustalar, özgünüyle (orjinal) değişen parçanın araca herhangi bir zarar vermediği görüşünde. Üstelik, kaportadaki değişen bahane edilerek fiyat kırma politikası için 'ticari açıdan aracın değerini düşürmek için küçük çaplı bir karalama kampanyası' ifadesi kullanılıyor. Nedeni ise; hasar görüp özelliğini yitiren parça değiştirildiğinde yine aynı işlevi görüyor.

DÜZELTİLEN PARÇA ZAYIFLIYOR

Öte yandan düzeltilen parça tekrar darbe aldığında, direnme kuvveti ilk seferkine göre düşük oluyor.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • sessiz 6 yıl önce Şikayet Et
    artık araçlarda vergiler düşürülmelidir.ayrıca ailenin bir arabasında sıfır vergi alınmalıdır.Ancak ikinci araba alınacağı zaman 3 veye 4 kat alınmalıdır.
    Cevapla
  • SSK EMEKLİSİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Bit bazarına bu memleket de nur yağar haline gelmiş :
    Cevapla
  • ahmet şeker 6 yıl önce Şikayet Et
    onu bunu bilmem 2. elde çok fırıldak dönüyor. sırf pert araba alan adam var memlekette. ucuza alıp binip bir de karına satıyor aracı.nasıl iş çözemedim.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben gecen 2008 civic sattim adama dedim bak bu 3 parca serviste degisti expere cektik degisen yok dior expere inanmayin
    Cevapla
  • değeri düşmez 6 yıl önce Şikayet Et
    aracın tavanındda güneş yanığı var diye sahibi tavanı boyatmış. aracılar aracın eğeri düşer diyor. niye üşsün. aksine değeri artar. araç tertemiz boyanmış, gıcır gıcır. bu da arac 10 yıl paslanmaz demektir. boyası bakımı olmayan orijinal bir araçtan çok daha kıymetli bana göre. hatta araç kaza da yapmış olabilir. eğer iyi tamir edilmiş ve bakımlı bir araçsa yine orijinal gibi değerlidir. ama araç tamir edilikten sonra düzen tutmuyor, iki de bir arıza veriyorsa o zaman iyi tamir edilmemiş demektir. aracın kaportası çürük değilse, aracın kaportası iyi tamir edilmişse değeri düşmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR