Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası

TFF 2. Lig'de 2. sırada bulunan Vanspor, Bursaspor maçına çıkmayacaklarını açıklamıştı. Vanspor, Bursaspor maçının 21. dakikasında sahadan çekildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 16:15 GÜNCELLEME 04.05.2024 17:20 ALT LİGLER
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası

TFF 2. Lig'de 2. sırada bulunan Vanspor, şampiyonluk yolunda arasında 2 puan fark bulunan Esenler Erokspor'un oynayacağı ve şampiyonluğu doğrudan etkileyecek karşılaşmayı işaret etti.

Serik Spor'un, Esenler Erokspor maçına U19 takımıyla çıkabileceğine yönelik dedikodular olduğunu belirten Vanspor bu durumda Bursaspor maçına çıkmayacaklarını belirtmişti.



VANSPOR SAHADAN ÇEKİLDİ

Bursaspor ile deplasmanda karşılaşan Vanspor FK, maçın 21. dakikasında sahadan çekildi.

Şampiyonluk parolasıyla sahaya çıkan konuk ekip, Esenler Erokspor maçına U19 takımıyla çıkan Serik Belediyespor’un bu kararını protesto etti.

Maçın başlama düdüğü ile birlikte 1 sahada hareketsiz kalan Vanspor FK, maçın 22. dakikasında ise sahadan çekildi. O esnada Esenler Erokspor rakibi karşısında 3-0 öndeydi.



Karşılaşma öncesinde TFF 2. Lig Beyaz Grup Puan Durumu:

SERİKSPOR CEPHESİNDEN AÇIKLAMA

Serik Belediyespor Teknik Direktörü Cem Kavçak; "Bugün şampiyonluğu doğrudan etkileyecek Esenler Erok maçına yönetim kurulunun U19 takımı ile maça çıkma kararı alması sebebiyle oluşacak şaibeli ortamın içerisinde adımızın bulunmasını istemediğimizden dolayı bizde teknik ekip olarak maça çıkmama kararı aldık" dedi.

VANSPOR: "ADALETSİZLİĞE KARŞI DİK DUR!"

Sahadan çekilen Vanspor'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Adaletsizliğe karşı dik dur! Futbolun kara günlerini sonlandırmak adına!" ifadeleri yer aldı.

Vanspor'un paylaşımı şöyle:


​Vanspor Başkanı: "İnsanlık onuruna da bir ihanettir"

Vanspor FK'nin başkanı Feyat Kıyak, kulübün sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, futbol camiasının haftalardır ciddi bir manipülasyonla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Aldıkları duyumlara göre Serik Belediyespor futbolcularının, Esenler Erokspor müsabakasına katılmak ve ellerinden geleni yapmak isterken ilgili kulüp başkanının inisiyatifi ve talimatıyla müsabakaya 19 yaş altı takımıyla çıkılacağı haberi üzerine açıklama yapma gereği duyduklarını vurgulayan Kıyak, bu durumun şaibe yarattığını ve tüm sezonun emeklerine gölge düşürdüğünü ifade etti.

Bu eylemle müsabaka sonucunun baştan belli edilip Esenler Erokspor'un bir üst lige çıkmasının garantiye alınmaya çalışıldığının tüm kamuoyunun malumu olduğunu aktaran Kıyak, bu konuda her türlü yasal girişimde bulunacaklarını bildirdi.

"Bugün yaşananlar, sadece futbolun değil, aynı zamanda insanlık onurunun da çiğnendiği bir gündür." diyen Kıyak, şunları kaydetti:

"Serik Belediyespor'un kulüp başkanının takımını maça çıkarmamak için bilinçli bir şekilde yaptığı tasarruf, sadece sporun değerlerine değil, aynı zamanda insanlık onuruna da bir ihanettir. Kaldı ki böyle bir durum tüm ligin geçerliliğine şaibe düşürecektir. Vanspor Futbol Kulübü olarak, bu tür karanlık oyunlara ve hilelere karşı her zaman dik duracağımızı ve adaletin sağlanması için mücadele edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Bizler, dürüstlüğün ve adil rekabetin her şeyin üstünde olduğuna inanıyoruz ve bu değerleri korumak için elimizden geleni yapacağız. Türk futbolu, bu tür karanlık taktiklere karşı birlik olmalı ve adaletin tecelli etmesi için gereken adımları atmaktan çekinmemelidir. Bu zorlu süreçte tüm futbol camiasını adil rekabetin ve dürüstlüğün önemini hatırlamaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz."

İSTANBULSPOR VE FENERBAHÇE DE SAHADAN ÇEKİLMİŞTİ

Trendyol Süper Lig'de sahasında Trabzonspor'u konuk eden İstanbulspor, 2-1 yenik durumda olduğu maçın 73. dakikasında, hakem yönetimine tepki gösterek sahadan çekilme kararı aldı.



İstanbulspor Kulübü, Trabzonspor maçında hükmen yenik sayıldı ve 3 puan silme cezası aldı.



SÜPER KUPA MAÇI OYNANAMADI

Daha önce Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak Türkiye Futbol Federasyonu'nun iletişim eksiklikleri yüzünden bir takım krizler yaşanmasıyla iptal edilen Süper Kupa maçı Şanlıurfa'ya alınmıştı.

Ancak Fenerbahçe Kulübü, UEFA Konferans Ligi mücadelesinden dolayı maçın başka bir tarihe alınmasını istedi. Türkiye Futbol Federasyonu 7 Nisan tarihinde diretince sarı-lacivertliler sahaya 19 yaş altı takımıyla çıkma kararı aldı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı, sarı-lacivertli ekibin 2. dakikada sahadan çekilmesinin ardından hakem Volkan Bayarslan tarafından tatil edildi.

Fenerbahçe maçın ardından hükmen yenik sayıldı ve Süper Kupa Galatasaray'ın müzesine gitti.

HAKEM MELER'E SALDIRI

Her fırsatta "Türk futbolunun marka değerini yükseltmeliyiz" diyen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF yönetimi ve Türk futbolu 11 Aralık'taki hakem saldırısı ile sarsıldı.

11 Aralık'ta Ankara'da oynanan maçta, dönemin MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor ile oynanan maçın ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulundu.

Yaşanan olayın ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Artık yeter diyoruz! Yeter!" açıklamasıyla dikkat çekerken, maçların süresiz olarak ertelendiği açıklandı.

Yaşanan saldırı olayı dünyada gündem olurken, daha sonra ise maçların bir haftalığına ertelendiği ortaya çıktı ve takımlar bir sonraki hafta sahaya çıktı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 136 TÜMÜ
  • Turan 1 hafta önce Şikayet Et
    Yıllardır sadece skor takip ediyorum.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Tff cesur olmali. Sahaya çikamayn o aglak takimlari bir alt lige düsürmeli
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 1 hafta önce Şikayet Et
    Hangi kafadasın Sahaya çocuklarla (U19)çıkan takım şampiyonun belirlemeye etki ediyor. Sen sahaya çıkmayan takıma cezadan bahsediyorsun. Tamam Van ceza alsında Serik belediyeye ne demek lazım.
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    tff atamayla gelmiş, siyasetten emir almadan iş yapamıyor. serbest ve özgür seçimlerin olmadığı yerde bunlar normal.
    Cevapla
  • ekrem 1 hafta önce Şikayet Et
    Türk futbolu biteli çok oldu. Hakeme yumruk atıldı sonrasında bakın hakeme yumruğun cezası ne oldu. Cazayı yeni yönetmelik çıkarıp dahada düşürdüler Sonra da birileri çıkar yeterr yeterr diya bağırır. Futbol eşkimiş kokuyor. Gs ye son 7 8 haftada kaçtan sarı kart çıkmış. Hakemler daha sarıyı göstermeye korkuyor bu kadar şaibe mi olur. Penaltı verseler ekmek bulamazlar.
    Cevapla
  • Adem 1 hafta önce Şikayet Et
    Şike,bahis,kumar her şey var çürümüşlük devam ediyor. Bu sadece futbolda değil, Türk sporunu bitirdiler. Yetkilileri göreve davet ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR