Facebook bunu yapanı annesine şikayet edecek

Facebook, trollük yapan gençleri engellemek için yeni bir yöntemi devreye alıyor..

ABONE OL
GİRİŞ 14.12.2016 12:07 GÜNCELLEME 14.12.2016 12:07 İnternet
Facebook bunu yapanı annesine şikayet edecek
Facebook bunu yapanı annesine şikayet edecek

Bir nesil troll büyüyüp daha üst seviye trollüğe geçiş yaparken, alttan gelen yeni nesil de trollük müesesesinin dayanılmaz cazibesine kapılıp kendini klavyeye kilitliyor.

FACEBOOK, TROLLER YÜZÜNDEN SUÇLANIYOR

Facebook da, 2016 ABD Başkanlık Seçimleri sırasında trollerin uydurduğu sahte haberler nedeniyle ABD seçimlerinde sonucu değiştirmekle suçlanıyor ve bu durum Facebook için çok büyük bir prestij kaybı anlamına geliyor.

FACEBOOK GÜVEN KAYBEDİYOR

Oluşan tepkiler sonucunda Facebook'un reklam gelirlerinin bir kısmını kaybetme riski de bulunuyor. Aynı zamanda, Facebook artık eskisi gibi, dikkatle takip edilen, önemsenen bir mecra olma özelliğini de kaybetme riskini yaşıyor.

EBEVEYN PORTALI KURDU

Fcebook'un CEO'su Zuckerbeg da troll sorununa çözüm getirmek için yeni bir yöntem geliştirdi. Shiftdelete'in haberine göre Zuckerbeg, ebeveynlerin çocuklarını sosyal medyada daha kolay ve sağlıklı takip edebilmesine yardımcı olmak için Ebeveynler Portalı isimli özel bir portal oluşturdu. [Facebook trolleri annesine şikayet edecek]

TROLLERİ ANNELERİNE BİLDİRİYOR

Portalin amacı hem küçük çocukların sosyal medyada zarar görmemesi için, hem de etik dışı davranışlar sergileyerek kendi kendilerine zarar vermemeleri için ebeveynleri "göreve" çağırmak.

Portal aslında ebeveynlere, sosyal medyanın nasıl kullanılacağını, Facebook'ta nasıl hesap açılacağını, çocuklarının sosyal medya hareketlerini, üye olduğu grupları, diğer hesaplarını nasıl bulabileceklerini anlatan bir rehber niteliği taşıyor.

Zuckerberg bu detaylı online rehber sayesinde, daha fazla ebeveynin, sosyal medyada yaramazlık yapan çocuğun kulağını çekeceğini umuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR