Gmail kullanıcılarına müjde! İki katına çıkarıldı

Dünyanın popüler e-posta servislerinden olan Gmail, mail gönderme boyutu 25MB'tan 50MB'ta çıkardığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2017 15:42 GÜNCELLEME 03.03.2017 15:42 İnternet
Gmail kullanıcılarına müjde! İki katına çıkarıldı
Gmail kullanıcılarına müjde! İki katına çıkarıldı

Söz konusu artış, e-posta servisi kullanıcılarına tam olmasa da bir nebze nefes aldıracak gibi görünüyor.

Günümüzde kullandığımız dijital verilerin boyutları, gelişen teknoloji ile birlikte her geçen gün artıyor. Ürettiğimiz dijital verileri ise başka bir kişiye yollamak, ulaştırmak istediğimizde en hızlı yol olan mail sistemi kullanıyoruz. Fakat mail sevislerinin koyduğu boyut sınırı, bu kolaylığı sekteye uğratan faktörlerin en başında yerini alıyor. Bu durumdan şikayetçi olan kullanıcılar ise Google Drive ya da Dropbox gibi bulut depolama servislerinden faydalanmak zorunda kalıyor. Söz konusu duruma ise e-posta servislerinden yavaş yavaş çözümler gelmeye baladı.

Şikayetlere çözüm getirmek için adım atan popüler e-posta servisi gmail, maksimum e-posta boyutunda güncellemeye gitti. E-posta servisleri bildiğiniz gibi atılacak maillere boyut sınırlaması getiriyor. Söz konusu uygulamayı kullanan e-posta servisi Gmail ise kullanıcılarına 25MB kullanım hakkı veriyordu. Şimdi ise servis bu boyutu 50MB'a çıkaracağını duyurdu.

Gmail, e-posta boyutunu 25MB'tan 50MB'ta yükseltti. Lakin günümüz teknolojileri ile kıyaslandığında bu boyut ne yazık ki hala yetersiz bulunmakta. Yani kullanıcıların büyük birçoğu, Google Drive ya da Dropbox gibi bulut depolama sistemlerini ne yazık ki kullanmaya devam edecek. Ayrıca Gmail'in getirdiği yenilikte bir sorun daha yer alıyor. Size dosya ekli bir mail geldiğinde ve onu yollamak istediğinizde yine 25MB sınırına takılıyorsunuz. Kısacası e-posta servisleri kullanıcıları bulut servislerine mahkum etmiş durumda.

Google ise bu güncellemenin tüm kullanıcılara sunulmasının 3 günü bulabileceğini ifade ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR