Flaş Wikipedia açıklaması! BTK Başkanı duyurdu

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, erişimi engellenen Wikipedia ile ilgili olarak "Süreç olumlu geçerse kademeli olarak erişime açılabilir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2017 14:47 GÜNCELLEME 16.11.2017 15:52 İnternet
Flaş Wikipedia açıklaması! BTK Başkanı duyurdu
Flaş Wikipedia açıklaması! BTK Başkanı duyurdu

Türkiye'yi DAEŞ terör örgütüyle aynı zeminde gösteren içerikleri kaldırmayan, aksine koruma altına alan Wikipedia’ya, 29 Nisan 2017'den bu yana ülkemizde erişim yasaklandı. Birçok kullanıcı tarafında çeşitli VPN uygulamaları girilen Wikipedia’ya hakkında BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’da bir açıklama daha geldi.

Wikipedia yönetimi ile yapılan görüşmeler doğrultusunda yönetimin olumlu adımlar attığını belirten BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, yapılması gerekenlerin kendilerine iletildiğini açıkladı.

Ayrıca tüm sitenin kapalı kalmaması için çeşitli formüller üzerinde çalışıldığını ifade eden Sayan, Wikipedia’nın açılacağı yönünde olumlu sinyalleri de vermiş oldu.

Görüşmelerin bu denli iyi gitmesi durumunda sitenin açılması sürpriz olmayacak gibi görünüyor. Ayrıca yapılan açıklamadan sitenin kademeli olarak açılabileceği de anlaşılabiliyor.

 

Wikipedia neden kapatılmıştı?

Henüz konuya ilişkin resmi bir kaynaktan açıklama yapılmadı. Ancak iddialara göre teröre destek veren içerikler nedeniyle erişim engeli uygulandı. Ayrıca sitede bulunan Türkiye'yi DAEŞ terör örgütüyle aynı zeminde gösteren içeriklerin kaldırılmaması aksine Wikipedia tarafından koruma altına alınması nedeniyle erişim engeli geldi. Türkiye'nin Wikipedia'dan dört talepte bulunduğu ancak Amerikamerkezli kuruluşun bunlara yanıt vermediği belirtildi. Türkiye, Wikipedia'dan ülke içerisinde temsilcilik açması, uluslararası hukuka uygun davranması, mahkeme kararlarını uygulamaları ve Türkiye'ye yapılan karartma operasyonlarının bir parçası olmamasını talep etti.

YORUMLAR 4
  • Real yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah Abdülhamit Han ahhh. Biz isteyecektik de avrupa hayır diyecekti ....bekleyin lan Avrupa ecdat ruhu dirilecek
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizin bir alternatif üretmesi gerek acilen,
    Cevapla
  • Sefa7 6 yıl önce Şikayet Et
    Haklı talepler. Talepleri yerine getirmiyorlarsa açılmasın. Lakin yerli bir alternatif şart. Kaynakça olarak çok faydalı bir online site türü.
    Cevapla
  • Kafka 6 yıl önce Şikayet Et
    Açmayın lan boşverin yokluğunu hissetmedik bile
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR