Herkese yasak, başkana serbest

Twitter, sosyal ağdaki kötü kullanımları engellemek ve platformu daha kullanıcı dostu hale getirmek için belirlediği bir dizi kuralı hafta başında uygulamaya koydu

ABONE OL
GİRİŞ 19.12.2017 10:32 GÜNCELLEME 19.12.2017 10:32 İnternet
Herkese yasak, başkana serbest
Herkese yasak, başkana serbest

Yeni kurallar, nefret içerikli ve radikal söylemlerin Twitter’da dillendirilmesini ve bu fikirlerin sosyal ağda temsil edilmesini zorlaştırıyor.

İngiltere merkezli İslam karşıtı grup Britain First, Twitter’ın yeni politikasından nasibini alan ilk grup oldu. Grubun liderleri sosyal ağdan yasaklandılar.

Britain First grubu tarafından yayınlanan İslam karşıtı bir video birkaç hafta önce ABDBaşkanı Donald Trump tarafından paylaşılmış ve başta İngiltere Başbakanı Theresa May olmak üzere birçok siyasi çevreden tepki görmüştü.

Britain First aynı paylaşım için sosyal medyadan yasaklanırken, Trump’ın hâlâ tweet’lemesini sağlayan ise Twitter’ın yeni politikalarına eklenen bir kural. Buna göre, “askeri makamlar ve devlet yöneticileri" Twitter’ı daha iyi bir yer yapmayı hedefleyen kurallardan muaf tutuluyorlar.

ABD Başkanı Trump, Twitter’dan yaptığı sert çıkışlarla ünlü ve şirketin yeni kurallarına karşı dokunulmazlık kazanması gönlünce daha fazla tweet yazmasını mümkün kılıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR