Sosyal medya kilo aldırıyor

Facebook,Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde zaman geçirmek abur cubur tüketimini artırıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2013 17:51 GÜNCELLEME 01.05.2013 17:51 İş Hayatı
Sosyal medya kilo aldırıyor
Sosyal medya kilo aldırıyor

Sosyal medyanın ve paylaşım ağlarının ortaya çıkışı ve her geçen gün toplumların teknoloji bağımlılığının artması, kişilerin artık günlük yaşantılarındaki anları paylaşmasının yanı sıra ne yiyip içtiğine kadar etkiliyor.

Gün içinde iştah kabartan yiyecek ve içeceklerin, tatlı ve abur cuburların sosyal medyadaki fotoğraf paylaşım oranları diğer paylaşımlara göre oldukça yüksek bir paya sahip. Sosyal medyada yer alan abur cubur tüketimi ile ilgili fotoğraflar, kişi de açlık hissine yol açabiliyor. ' Vücudun verdiği bu açlık reaksiyonu beynintatlı tüketmeniz konusunda sizi teşvik etmesine sebep olur.

İşte abur cubur tüketiminin önüne geçmek ve sağlıklı kilonuzu korumak için yapmanız gerekenler:

1- Abur Cubur Tüketimlerinizde Sağlıklı Tercihler Yapın

Patates cipsi yerine 1 bardak kadar yağsız patlamış mısır tüketebilirsiniz. Yüksek kalori içeren kremalı bisküviler yerine kepekli ve az şekerli bisküviler tercih edilmeli.

En tehlikeli abur cuburların başında sosyal medyada da büyük oranda paylaşım alan yaş pasta ve cheesecake gibi yağ ve şeker oranı yüksek pastane ürünleri gelmektedir. 'Bu gibi besleyiciliği düşük ama kalori içeriği yüksek besinler yerine meyve tüketerek detatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

2-Tatlı Tercihine Dikkat!

Tatlıdan vazgeçemeyenlerden misiniz? Uzman Diyetisyen İpek Ağaca, 'Ağır, şerbetli, hamurlu tatlılar yerine daha hafif, daha az kalorili ve besleyici özellikteki sütlü tatlıları veya meyve tatlılarını tercih edebilirsiniz' diyor. Sütlaç, muhallebi, pelteler, ayva-armut-elma veya kabak tatlıları gibi.. Tatlılarınızı tatlandırıcı kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

3-İçecek Tercihiniz Sağlıklı Olsun

Besin değeri açısından tercih edilecek İçecek, sade kahve yerine bol sütlü kahve; Koyu bir çay yerine daha açık, hatta limonlu bir çay olabilir.sıklıkla tüketilen tatlandırılmış içeceklerden vazgeçin. Gazlı içecekler, şeker eklenmiş içecekler, şeker eklenmiş tatlandırılmış çaylar, meyve suları gibi tatlandırılmış içecekler obeziteye neden olduğu için vazgeçilmelidir. Yapılan çalışmalarda bu içeceklerin tüketimi sonrasında kişilerde ciddi kilo artışlarıı meydana gelmiştir.

4-Bol Bol Su İçin

Sosyal medyada uzun süre geçirenler su içmeyi de unutuyorlar. ihtiyacımız olan su miktarından 1,5lt. -2,5lt. olduğunu unutmayın. Masanızın üzerinde temiz, cam bir şişede su bulundurun. Çantanızda, yanınızda su bulundurmaya dikkat edin. Acıktığınız zamanlarda da su için. Böylece hem su tüketimini arttırmış olursunuz, hem de suyun bir miktar tok tutma özelliğinden faydalanacaksınız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR