Diyarbakır'da Rus başhekim

Diyarbakır'a gelin gelen Doktor Olga 12 yıldır kentte görev yapıyor. 2 nolu Verem Savaş Dispanseri'ne başhekim atanan Olga Atay, bölgenin gönüllü turizm elçiliğini de yapıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2014 09:47 GÜNCELLEME 01.05.2014 09:47 İş Hayatı
Diyarbakır'da Rus başhekim
Diyarbakır'da Rus başhekim

Diyarbakır 2 nolu Verem Savaş Dispanseri'nde başhekim olarak görev yapan 37 yaşındaki Olga Atay, hem hastalara şifa dağıtıyor, hem de gönüllü turizm elçiliği yapıyor. Bazı doktorlar yaşanan olumsuzlukları gerekçe gösterip Güneydoğu'ya gitmekten kaçınırken, Rusyalı Olga Diyarbakır'da 12 yıldır görev yapıyor. Olga, Rusya'nın Kursk şehrinde tıp fakültesinde öğrenim gördüğü sırada Diyarbakırlı Jehat Atay ile tanıştı. İkili son sınıfta ailelerinin de rızasını aldıktan sonra evlendi.

İki yıl Rusya'da kalan Atay çifti 2002 yılında Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır'da yaşamaya başlayan Olga Atay, kentte 2 yıl özel bir poliklinikte kadın doğum uzmanı olarak çalıştı. Daha sonra 2008 yılında girdiği denklik sınavını kazanan Rus doktor, ertesi yıl Devlet Hastanesi'nde kadın doğum doktoru olarak görev yaptı.

3 yıl önce ise Verem Savaş Dispanseri'nde çalışmaya başlayan Olga Atay, şimdi de Bağlar ilçesinde bulunan Sağlık Bakanlığı Diyarbakır 2 nolu Verem Savaş Dispanseri'nde başhekim olarak görev yapıyor. İki çocuk annesi Rus doktor hastaların da ilgi odağı oldu.

"DİYARBAKIRLI OLDUM"

Liluz ve Lorin isimli iki kız çocuğu bulunan Olga Atay, din değiştirip Müslüman oldu. 'Korkuyla geldim, Diyarbakırlı oldum' diyen Olga Atay, "Eşimle üniversite yıllarında tanışıp evlendik. Diyarbakır'a gelince içimde bir korku ve endişe vardı.

Zihnimde 'yaşayabilir miyim?' endişesi vardı. Uzun bir süre alışmakta zorluk çektim. Ancak zamanla Diyarbakırlı oldum. Bu kentin yaşanacak bir yer olduğuna inandım. Burayı çok seviyorum. Gelen hastalarla birebir ilgileniyorum. Onların sorunlarını dinliyorum. Yılda ortalama 120 verem hastasını sağlığına kavuşturuyoruz" dedi.

GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİSİ

Diyarbakır'ın yanı sıra bölgede birçok yeri gezip dolaştığını belirten Dr. Olga Atay, "Yılda bir kez çocuklarımı da alarak Rusya'daki ailemin yanına gidiyorum. Rusya'dan arkadaşlarımı ve yakınlarımı buraya çağırdım. Onları Diyarbakır'da tarihi ve turistik yerlerde gezdirdim. Buraları beğendiler. Şimdi her yıl geliyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Sabah

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR