Geleceğin iş kadınları için girişimcilik kursu
Bağcılar’da yeni girişimcilerin ortaya çıkması amacıyla düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi yoğun ilgi görüyor.
ABONE OLKursa katılan kadın kursiyerler, sertifika sahibi olduktan sonra bir çok alanda üretime katkıda bulunmak istediklerini belirttiler.
KOSGEB’in girişimciler için yeni destekleme limiti 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi oldu. 100 bin liralık destek 150 bin liraya çıkarıldı. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ndeki kurs sonunda sertifikasını alan kadınlar, iş kurmak istediklerinde bu desteklerden faydalanabilecek.
Kadınların meslek öğrenmesi ve iş sahibi olması için önemli projelere imza atan Bağcılar Belediyesi KOSGEB ile ortaklaşa düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu yoğun ilgi görüyor.
Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ndeki kursa katılan kadınlara uygulamalı girişimcilik eğitimi veriliyor. Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş eğitim sırasında kursiyerlere bir işletmenin nasıl kurulacağı, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikrinin geliştirilmesi, girişimcilik egzersizleri, bir iş planının nasıl oluşturulacağı ve KOSGEB’e nasıl başvurulacağı gibi konuları ayrıntılı olarak anlatıyor.
“UFKUMUZ AÇILDI”
Kursun iş alanındaki ufuklarını açtığını ifade eden kadın kursiyerler, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin vizyonlarını genişlettiğini söyledi. İki çocuk annesi ev hanımı Arzu Yıldırım, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ndeki değişik branşlardaki mesleki eğitimlere katıldığını belirterek, öğrendiklerini uygulama imkanı bulacağını söyledi. Yıldırım, “Çok memnunum. Kafeterya açarak iş hayatına atılmak istiyorum.” dedi. Ev hanımı Fikriye Aydın da süs eşyaları ile ilgili çalışma yapmak istediğini anlattı. KOSGEB kursunun kendisini cesaretlendirdiğini anlatan Aydın, “Aileme katkıda bulunmak ve iş hayatında yer almak istiyorum. Önceden cesaretim yoktu. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde öğrendiğim mesleki bilgilerimi değerlendirmek istiyorum. KOSGEB kursunun bana bu fırsatı sunacağına inanıyorum. İş yeri açmak, üretime ve ailemin geçimine katkıda bulunmak istiyorum.” dedi.
“KADINLAR MESLEK ÖĞRENİYOR İŞ HAYATINA ATILIYOR”
İlçede kadınların da artık eğitim ve mesleki alanlara yöneldiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 2011 yılında hizmete sundukları Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ne ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Kadınların değişik branşlarda kurslara katılarak meslek öğrendiklerini anlatan Çağırıcı, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin önemine dikkat çekti. Değişik branşlarda meslek öğrenen Bağcılarlı kadınları iş hayatına atılması konusunda da cesaretlendirdiklerini anlatan Çağırıcı, “Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa 45 farklı branşta kadınlarımıza meslek edindirme eğitimleri veriyoruz. Şu an 1.000 civarında kadın kursiyerimiz meslek eğitimi alıyor. İstiyoruz ki, kadınlar aldıkları bu eğitimi değerlendirerek üretime katkıda bulunsun, ailelerinin geçimine katkı sağlasın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“KOSGEB’TEN 150 BİN LİRA DESTEK”
KOSGEB, geçen yıla kadar 30 bin lira hibe, 70 bin lira faizsiz kredi veriyordu. Yeni destekleme limiti 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi oldu. 100 bin liralık destek, 150 bin lira oldu. Bu desteklerden faydalanmak için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almak ve daha sonra iş kurmak gerekiyor. Kurs sonunda girişimcilik sertifikası alacak olan kadınlar bu desteklerden faydalanabilecek.