Kadınlara iş kurmak için bilgilendirildiler

Mardin genelinde, Mikro Kredi Projesi'nden bin 700 bayanın yararlandığı, Diyarbakır’da ise bunun 11 bin kişiyi bulduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2011 17:26 GÜNCELLEME 31.03.2011 17:26 İş Hayatı
Kadınlara iş kurmak için bilgilendirildiler
Kadınlara iş kurmak için bilgilendirildiler

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) öncülüğünde Grameen Mikro Kredi Projesi Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan muhtarlara yetkililer tarafından anlatıldı. İlçede bulunan 12 mahalle muhtarı, Midyat Belediyesi toplantı salonunda bir araya geldi.

TİSVA Mikro Kredi Güneydoğu Bölge Müdürü Emine Çiçek, Mardin Şube Müdürü Sadiye Ayhan ve merkez yetkililerinin katıldığı toplantıda tek kadın muhtar Ayşe Savaşçı da hazır bulundu. TİSVA yetkilileri, mahalle muhtarlarını konu hakkında bilgilendirdi.

Kadınlara yönelik yapılan çalışma hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Emine Çiçek, “100 TL ile 700 TL arasında krediler veriyoruz. Sadece bayanlara yönelik yapılan çalışmada 5 bayanın bir araya gelerek iş kurması gerekiyor.” dedi.

Karşılıklı güven esasına dayanarak iş yapıldığını belirten Mardin Şube Başkanı Sadiye Ayhan, “Bizde kefil, senet, mahkeme, icra takibi yoktur ama 5 kadının bir araya gelip, sağlam ve dayanıklı güzel, performansı yüksek bir gurup olması gerekiyor.” diye konuştu.

Ayhan, 700 TL ile kim ne iş yapabilir diye karamsar düşünmenin doğru olmadığını ifade ederek, "Kadınların gerçekten iş yapmalarını istiyoruz. Bazı kadınlar bisiklet alıp çocuklara kiraya vererek bir gelir kapısı açtılar kendilerine.” şeklinde konuştu. Toplantıya katılan muhtarlar konuyu mahallerindeki kadınlara anlatacaklarını belirttiler.

 

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR