Kadın girişimcilere eğitim desteği

Kadın Yönetici ve Kadın Çalışanlar Dayanışma Derneği (KAYÇAD), kadın girişimcilere yönelik eğitim semineri düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2011 11:20 GÜNCELLEME 05.04.2011 11:20 İş Hayatı
Kadın girişimcilere eğitim desteği
Kadın girişimcilere eğitim desteği

Kadın Yönetici ve Kadın Çalışanlar Dayanışma Derneği (KAYÇAD), kadın girişimcilere destek olmak amacıyla kendi işini kurmak isteyen girişimci kadın adaylara yönelik eğitim düzenledi.

Kabakçı Konağı’ndaki programa, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın eşi Tülay Yılmaz, Dernek Başkanı Yadigar Gökalp, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uzmanı, dernek üyeleri, bir grup kadın girişimci ve girişimci olmak isteyen kadınlar katıldı.
Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Dernek Başkanı Gökalp, Türkiye'nin kalkınmasının çalışan kadın sayısının artmasıyla doğru orantılı olduğunu söyledi.

Belçika’da yapılan ve AB ve AB Aday Ülke temsilcilerinin katıldığı Balkanlarda ve Türkiye’de Kadın Hakları Savunuculuğu”  toplantısındaki izlenimlerini de anlatan Gökalp, çalışan kadınların gündelik yaşamda birçok sorunlar karşıladığını amaçlarının da bu tür etkinliklerle kadınların motivasyonunu artırmak olduğunu ifade etti.

Daha sonra, girişimci olmak isteyen ve hali hazırda girişimci olup işini geliştirmeyi hedefleyen kadınlara, Emel Yılmaz ve Bengisu Altınsu tarafından  “Proje Yönetimi Eğitimi ve Proje Örnekleri” konulu bir sunum yapıldı.

Eğitim toplantısında, KOSGEB uzmanı da katılımcılara, sağlanan fon kaynakları ve desteklenen projeler hakkında bilgilendirici bir konuşma yaptı.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR