Kırşehir'in ilk kadın ambulans şoförü

Kırşehir'in ilk kadın ambulans şoförü Rahime Karakaya, 3 yılda 10 bin kilometre yol kat etti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2011 12:43 GÜNCELLEME 05.08.2011 12:43 İş Hayatı
Kırşehir'in ilk kadın ambulans şoförü
Kırşehir'in ilk kadın ambulans şoförü

Kırşehir 112 Acil Servis Merkezi'nde acil tıp teknisyeni olarak çalışan Rahime Karakaya (28) yaklaşık 3 yıldır ambulans şoförü olarak görev yapıyor.

Kentin ilk kadın ambulans şoförü olan Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günde 20-25 vakaya müdahale ettiklerini ve bugüne kadar 10 bin kilometre yol kat ettiğini bildirdi.

Güvenli ileri sürüş teknikleri eğitimi aldığını da belirten Karakaya, şunları söyledi:

''Bugüne dek yaklaşık 10 bin kilometre yol yaptım. Günlük 20-25 vakaya çıkıyorum. Göreve gittiğimizde şoför koltuğunda beni gören hasta yakınları çok şaşırıyorlar. Bazı hasta yakınları, önce kadın şoföre güvenmiyorlar, ancak daha sonra işimi nasıl yaptığımı görünce rahatlıyorlar. Mesleğimi çok severek yapıyorum, emekli oluncaya kadar da ambulans kullanmak istiyorum. Bütün bayan arkadaşlarıma da mesleğimi tavsiye ediyorum. Ambulansın her alanında çalışmak çok zevkli. Trafikte çok fazla sıkıntı yaşamıyorum, ama sürücülerin bize daha fazla yol vermelerini istiyorum. Çünkü fazla siren çalmak zorunda kalıyorum. Çevrede insanlar rahatsız oluyorlar, bu konuda daha hassas olurlarsa çok memnun oluruz.''

İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Doğangün de, kadın acil tıp teknisyenlerine ileri sürüş teknikleri eğitimi aldırdıklarını ve ambulans kullanmaları yönünde onları teşvik ettiklerini belirtti.

Toplumun kadın ambulans şoförlerine alıştığını ve olumlu tepkiler verdiklerini ifade eden Doğangün, ''Kadın arkadaşlarda sadece biraz güven eksikliği var. Sağlık Bakanlığı yeni bir yapılanmaya giderek şoför kadrosunu kaldırıp, sadece acil tıp teknikeri ve paramediklerin ambulans kullanmalarını istiyor. Böylece fazla sayıda kadın ambulans şoförleri göreceğiz.''

Doğangün, Boztepe ilçesinde de bir kadın ambulans şoförünün görev yaptığığını belirterek, ''Her ikisi de bu önemli görevin üstesinden başarıyla geliyor'' dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR