Sığınma evlerinden iş kadını çıkacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, kadın sığınma evlerinde barınanların meslek sahibi olmalarına imkan sağlayacak kurslar açılmasını kararlaştırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2011 08:32 GÜNCELLEME 17.10.2011 08:32 İş Hayatı
Sığınma evlerinden iş kadını çıkacak
Sığınma evlerinden iş kadını çıkacak

Meclis'te ayrıca, kimsesiz ve sokakta yaşayan vatandaşlar için oluşturulan Barınma Evleri'nde geçici olarak barınmanın sağlanması kararı alındı.  

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısının dördüncü oturumu, Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapıldı. Meclis toplantı salonunda, Ölmez başkanlığındaki hafta sonu mesaisinde, başkente ve başkentlilere ilişkin gündem maddeleri görüşüldü. Daha önce komisyonlarda incelemeleri yapılan ulaşım, alt yapı, cadde ve sokakların isimlendirilmesi, yeşillendirme, sosyal ve kültürel yardımlara varıncaya kadar birçok gündem maddesi, meclis üyelerinin görüşüne sunularak ele alındı ve oylanarak karara bağlandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, sığınma evlerinde kalan kadınların meslek sahibi olabilmelerine imkan sağlayacak önemli bir karara imza attı. Karara göre; şiddet mağduru, kadın sığınma evlerinde kalan kadınların meslek edinmelerine imkan sağlayacak meslek kursları açılacak. Toplantıda; Kadın Sorunları Komisyon Raporu'nda yer alan, 'Kadın Sığınma Evi'nde bulunan kadınlara kültürlerini artıcı programlar ve hayatlarını kazanabilecekleri eğitici kurslar düzenlenmesi' şeklindeki önerge, meclis üyelerinin 'evet' oyu ile karara bağlandı.
 
SOKAKTA YAŞAYANLARA BARINMA EVİ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı diğer önemli bir karar da sokakta yaşayan kimsesizlerin korunmasına yönelik. Meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Barınma Evleri ile ilgili yönetmelik ele alındı.

Toplantıda, 'Barınma Evi Yönetmeliği'nin, 'çeşitli nedenlerle evden atılan ya da evini terk etmek suretiyle sokakta yaşayan, geceleri yatacak uygun ve düzenli bir yeri olmayan, herhangi bir kurum hizmetinden yararlanamayan ve bu durumları istismara açık 18 yaş üzeri kişileri, bedensel, duygusal ve sosyal açıdan tehlike oluşturabilecek risklerden korumak, temel gereksinimlerini gidermelerine yardımcı olmak amacıyla barınmaları için gerekli hizmetleri yatılı sunmak amacıyla günlük barınma evi kurulmuş ve hizmet vermeye başlamıştır.' şeklindeki kuruluş, işleyiş, görev ve yetki alanlarına ilişkin maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Cihan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR