200 kadını meslek sahibi yaptı

Aydın’da Takı Tasarım sanatıyla uğraşan Hale Erkaçar Kavurucu, sosyal risk altında olan ve ekonomik sıkıntı çeken kadınlara ücretsiz takı tasarım kursu veriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2011 10:35 GÜNCELLEME 25.11.2011 10:35 İş Hayatı
200 kadını meslek sahibi yaptı
200 kadını meslek sahibi yaptı

Bu güne kadar yaklaşık 200 kadını meslek sahibi yapan Kavurucu, hem üretiyor hem de ihtiyaç sahibi kadınlara destek oluyor.

Halen Aydın merkez Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan kendi işyerinde Takı Tasarım kursu veren Hale Erkaçar Kavurucu, pek çok kadına bu mesleği kısa zamanda öğretmek için elinden geleni yaptığını söyledi. Kurs sonucu takı tasarımı öğrenen ihtiyaç sahibi kadınların, el emeğini ekonomik gelire dönüştürerek aile bütçelerine katkı sağladıklarını dile getiren Kavurucu, “Özellikle ihtiyaç sahibi olan ve ekonomik sıkıntı çeken sosyal risk altında olan kadınlarımıza bu sanatı ücretsiz kurs vererek öğretiyoruz. Takı tasarımı öğrenen kadınlar meslek sahibi olup güç kazanıyor, kendilerine güveni artıyor ve sosyal hayata dahil oluyorlar. Bu mesleği öğretiyoruz ama öğrenmenin belli bir sınırı ve zamanı yok, geçen yıl yaklaşık 25 kişiye takı tasarım kursu verdik. Bu güne kadar yaklaşık 200 kadın, bu dalda mesleği sahibi oldu” diye konuştu.

Antalya-Side, İzmir-Özdere, Çeşme ve Alaçatı, Muğla Bodrum, Türkbükü ve Aydın Kuşadası gibi daha pek çok turistik kentlerin takı tasarım talebini karşıladığını belirten Kavurucu, el emeği üreten kadınlara gerekli desteğin verilmediğini savunarak, “Aydın Belediyesi başta olmak üzere, ilgili kurumlar üreten kadına kıyıda köşede değil de Aydın’ın mevki bir yerinde El Emeği Satış reyonları kurabilse. Yaptığımız alan çalışmaları sırasında gezip görmüş olduğum tüm illerde El Emeği üreten kadınların yaptığı çalışmaları gelire dönüştürebilmeleri için destekler sağlanıyor ama Aydın’da böyle bir imkan sağlanmadığını üzülerek görüyorum” şeklinde konuştu.

Girişimciliğin önemine değinen Kavurucu; KOSGEP ve İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenlenen girişimcilik eğitimini tamamladığını hatırlatarak, KOSGEB Müdürü Turgut Gözen’e kendisine sağladığı destek nedeniyle teşekkür etti.

Aynı zamanda merkezi Aydın’da bulunan Ev Kadınları Danışma ve Dayanışma Derneği’nin (EVKADAY) başkanlığını da yürüten Kavurucu, ev eksenli üreten kadınlarla ilgili çalışmalarının halen devam ettiğini kaydetti. Kavurucu, alan çalışmalarında Toplumsal Cinsiyet Eğitimi programlarına katılarak almış olduğu bilgileri kadınlarla paylaştığını ve halen kadın ve şiddet konusunda faaliyetler yürüttüklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR