Hanımlara özel lokal yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yıldırım Hanımlar Lokali'nin temeli atıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2011 16:46 GÜNCELLEME 29.11.2011 16:46 İş Hayatı
Hanımlara özel lokal yapılacak
Hanımlara özel lokal yapılacak

Günlerinin büyük bir bölümünü mahallelerinde geçiren kadınları meslek edindirme kurslarıyla iş sahibi yapan, bunun yanında mobil eğitim merkezleri ile onlara bilgisayar kullanmayı öğreten Büyükşehir Belediyesi şimdi de kadınların boş zamanlarını birlik ve dayanışma içinde geçirebilecekleri Yıldırım Hanımlar Lokali’ni yaptırıyor.

Bursa’nın Türkiye genelindeki 12 kadın dostu şehirlerden biri ilan edildiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kadınlara verdikleri önemi sadece sözle değil, yaptıkları uygulamalarla da hayata geçirdiklerini söyledi.

 Kadın sığınma evinin faaliyete geçtiğini hatırlatan Başkan Altepe, şöyle konuştu:

 “Ağırlıklı olarak kadınlarımızı hedef alan BUSMEK’le hanımlarımızın meslek sahibi olmasını sağlıyoruz. Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Ankara yolunun hemen yanında bulunan bu alanda ise Yıldırım Hanımlar Lokalimiz yükseliyor. Gürsu Hanımlar Lokali inşaatımız sürüyor. Yine mahalle mahalle dolaşan mobil eğitim merkezimizle hanımlarımıza bilgisayar kullanmayı öğretiyoruz. Bu sayede onlar çocuklarının eğitimlerine de daha fazla katkı sağlayabiliyorlar. Bunun yanında meclisimizde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuzu kurduk. Hanımlarımızın sosyal hayatın her aşamasında yer almaları bizim en önemli hedefimiz.”

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise şehrin gelişimine paralel olarak ihtiyaçların ve kamudan beklentilerin de değiştiğini vurguladı. Önceden bir park yaparken, iki ağaç dikip, bir oturma grubu yerleştirmenin yeterli olduğunu dile getiren Başkan Keskin, “Şimdi ise mahalle halkı bu parklara, spor aletleri, yürüyüş yolları istiyor. Halkımızın bu talepleriyle bizler de belediyeciler olarak yeni hizmetlere yelken açıyoruz. Yıldırım’daki her mahalle konağımızda hanımlarımız için bir oda ayırdık. Burada bir araya gelip, günlerini geçirebiliyorlar. Bir kapalı pazar yerimizi Hanım Eli pazar yeri haline getirdik. Hanımlarımız burada el emeği göz nuru döktükleri ürünleri satıp aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Şimdi ise Büyükşehir Belediyemiz tarafından eskiden şantiye alanı olarak kullandığımız yere son derece modern bir hanımlar lokali yapılıyor. İlçemize böyle bir eseri kazandırmaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı'mıza ve ekibine teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın da katıldığı törende Yıldırım Hanımlar Lokali’nin temeli protokol üyeleri tarafından törenle atıldı. Altı ay içinde tamamlanması hedeflenen, 450 metrekare taban alanlı, 900 metrekare kullanım alanına sahip Hanımlar Lokali’nde fitness salonu, çocuk oyun alanı, toplantı ve eğitim salonu ile idari birimler yer alacak.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR