Ev kadınlarına gıda eğitimi verilecek

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Çalışkan, yapılacak olan eğitim semineri ile ev kadınlarının gıdalar konusunda bilgilendirileceğini ve sertifika verileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2011 10:00 GÜNCELLEME 02.12.2011 10:00 İş Hayatı
Ev kadınlarına gıda eğitimi verilecek
Ev kadınlarına gıda eğitimi verilecek

Kayseri’de gıda denetimleri konusunda taviz vermeden çalıştıklarını söyleyen Aydın Çalışkan, vatandaşların ‘Alo Gıda 174’ hattına yaptıkları şikayetleri değerlendirdiklerini bildirdi. Gıda üreten ve satan yerleri yılda birkaç defa denetlediklerini hatırlatan Aydın Çalışkan, “Duyarlı vatandaşlarımızın Alo Gıda 174 hattına yaptıkları şikayetlerle yılda birkaç defa denetlediğimiz yerleri 4 veya 5 defa denetleme fırsatı da buluyoruz. Yapılan şikayetleri değerlendirdiğimizde de çoğu zaman son kullanım tarihi geçmiş ürünlere rastlıyoruz” dedi.

Gıda konusunda en büyük sorumluluğun ev hanımlarında olduğunun altını çizen Aydın Çalışkan, “Çünkü evde alışverişi yapan ev hanımları oluyor. Bu nedenle ev hanımlarının bilgili olması bilinçli tüketimi de artıracaktır. O nedenle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Kayseri’de ev hanımlarına yönelik olarak eğitim semineri vereceğiz. Bu seminer ile Kayseri’den bin ev hanımını gıdalar konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Seminer sonrasında da sertifika vereceğiz” diye konuştu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR