Kadın muhtarlar bir araya geldi

Bursa Kent Konseyi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 77. yıldönümü sebebiyle şehirde görev yapan kadın muhtarları bir araya getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2011 10:07 GÜNCELLEME 09.12.2011 10:07 İş Hayatı
Kadın muhtarlar bir araya geldi
Kadın muhtarlar bir araya geldi

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, kadın muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, her sene kadına seçme ve seçilme hakkı verilişini kutladıklarını ifade etti. Önceki yıllarda kadın milletvekilleriyle de bir araya geldiklerini hatırlatan Sarıbıyık, bu sene ise kadın muhtarlarla buluştuklarını söyledi.

Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu (MUBİDEF) Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu ise kadınların ülkenin en sağlam direği olduğunu kaydetti.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinden bu yana epey yol alındığını ifade eden Kahyaoğlu, kadınların çekingen durmasından dolayı da bunun yeterli olmadığını dile getirdi.

Hüdavendigar Mahallesi muhtarı Fatma Güler İnan, Kükürtlü Mahallesi Muhtarı Aynur Balkan, Muradiye Mahallesi Muhtarı Vahide Kılıçkaya, Nalbantoğlu Mahallesi Muhtarı Gönül Kurter, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dilek Tez, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Sema Pamukoğlu ve Siteler Mahallesi Muhtarı Selma İncesu, seçim döneminde yaşadıkları tecrübeleri katılımcılarla paylaştı.

Kadına en büyük zararın yine kadınlardan geldiğini söyleyen muhtarlar, birbirlerine destek olmaları gerektiğini dile getirerek, Atatürk’ün kadınlara verdiği hakkı da en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR