Urfalı Kadınlara isot eğitimi

Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneğince yapılan Güneş enerjisi sebze kurutma ve paketleme projesinin devamı olan “İsotu Ürettik Şimdi Satıyoruz” projesini hayata geçiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2012 19:20 GÜNCELLEME 18.01.2012 19:20 İş Hayatı
Urfalı Kadınlara isot eğitimi
Urfalı Kadınlara isot eğitimi

Bu projenin devamı niteliğinde  “İsotu Ürettik Şimdi Satıyoruz” projesini hayata geçirmek için 19 Ocak’ta KOSGEB ile imzalanacak protokolün ardından 160 kadının eğitim ve kurslarının başlayacağı bildirildi.

Projenin ortakları arasında, Harran Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi, GAP İdaresi Bölge Müdürlüğü, El Birliği Derneği ile ŞUGİŞKAD başkanı C. Asuman Yazmacı bulunuyor. Proje ortaklarıyla KOSGEB arasında yapılan protokol ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonucunda katılımcılar KOSGEB iş kurma hibe desteklerinden de faydalanacaklar.  

Protokolün imzalanmasının ardından deneme üretimlerinde kurutulan ve paketlenen isotların bölgede ve büyük illerdeki marketlere tanıtımının yapılması için 160 kadına girişimcilik, satış ve pazarlama eğitimlerinin verileceği bildirildi. Eğitimlerin 5 ayrı gruplar halinde 5 ay süresince Şanlıurfa Valiliği Gençlik Merkezinde yürütüleceği öğrenildi.

  En az 10 kadının kendi işini kurmasını hedefleyen projeyle isot kadın pazar yerinin oluşturulması bekleniyor. Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Asuman Yazmacı ‘İlimizde girişimi kadın sayısını arttırmak en büyük hedefimizdir’.dedi   sanliurfa.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR