Hem kariyer yaptı, hem 5 çocuk

Prof. Dr. Zeliha Kamaruddin, ''Kadınların kültürel nedenlerle geriye itildiğine inanıyor ve İslam ülkelerindeki kız kardeşlerine yardım etmesi gerektiğini düşünüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2012 06:50 GÜNCELLEME 28.01.2015 21:20 İş Hayatı
Hem kariyer yaptı, hem 5 çocuk
Hem kariyer yaptı, hem 5 çocuk

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nin beş çocuk annesi Rektörü Prof. Dr. Zeliha Kamaruddin, ''Kadınların kültürel nedenlerle geriye itildiği İslam ülkelerindeki kız kardeşlerimize yardım etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ben kendi çapımda, akademik bir yapıya liderlik ederek bir model olma, bir örnek teşkil etme çabasındayım'' dedi.

Uluslararası bir toplantı için geldiği İstanbul'da açıklama yapan Kamaruddin, 6 aydır üniversitenin rektörlüğünü yürüttüğünü dile getirerek, beş çocuklu bir annenin, önemli bir eğitim kuruluşunun rektörlüğüne nasıl yükselebildiğini anlattı.

''Hukuk profesörüyüm. Bu sayede, her doğum sonrasında uzun süre için ücretli izne ayrılıp çocuğumla ilgilenebildim'' diyen Kamaruddin, esnek çalışma saatlerine sahip olmanın avantajını yaşadığını da dile getirdi.

Kamaruddin, ''Hiçbir zaman 9-5 saatleri arasında çalışmak zorunda kalmadım. Çocuklarım uyuduğunda, ben de çalışmalarıma kendimi verebildim'' diye konuştu.

Meslek hayatı ile aile hayatı arasındaki hassas dengeyi, bazen birini diğerinin içine taşıyarak koruyabildiğini ifade eden Kamaruddin, ''Cumartesi, pazar günlerinde gitmem gereken programlar olduğunda, mümkünse hep çocuklarımı da beraberimde götürdüm'' dedi.

Üniversitedeki görevinin ''tarihi nitelikte' olduğunun, kurumda ilk defa olarak bir kadına ''liderlik şansı'' tanındığını söyleyen Kamaruddin, ''Kararları tek başıma almıyorum. 4 erkek yardımcım var. Ama yönetime bir kadın değeri katmak önemli. Çünkü kadınlar, gelecek nesli yetiştirmek konusunda deneyimlidir. Bunun eğitime katacağı çok şey var'' şeklinde konuştu.

- ''İslam, kadını özel yeteneklerini de dikkate alarak erkeğin tam yanına yerleştirir'' -

Türkiye ve Malezya'nın İslam dünyasının ''en modern 2 ülkesi'' olduğu ve aynı zamanda ''İslam ilkelerine bağlı'' bulunduğunu da dile getiren Kamaruddin, ''İslam, kadını erkeğin arkasına atmaz, özel yeteneklerini de dikkate alarak tam yanına yerleştirir'' dedi.

Bunun ''kadınların özgürleşmesi'' söylemiyle karıştırılmaması gerektiğini de belirten Kamaruddin, kendisinin bu söyleme inanmadığını ifade etti.

Kamaruddin, ''Benim üniversitedeki durumumu düşünün; bütün kararları hepsi erkek olan yardımcılarımla birlikte alıyorum. Günün sonunda, lider pozisyonunda olduğum için, kararların sorumluluğunu üstleniyorum tabii. Yardımcılarım, bir kadın olarak benim yargılarıma güveniyorlar. Çünkü bir eğitim kurumunun başındayım, yani kadının doğasındaki besleme, yetiştirme ve eğitme yeteneğiyle uyumlu bir görev ifa ediyorum '' şeklinde konuştu.

İslam dünyasında kadının yerel kültürel nedenlere bağlı olarak erkeğin gerisine itildiğini belirten Kamaruddin, ''Kadınların kültürel nedenlerle geriye itildiği İslam ülkelerindeki kız kardeşlerimize yardım etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ben kendi çapımda, akademik bir yapıya liderlik ederek bir model olma, bir örnek teşkil etme çabasındayım'' dedi.

- Radikal feminizm bir tepki -

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • ümran k 12 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun. Helal olsun, ALLAH razı olsun. Biz türk kadınlarınada örnek olsun. Bizim ülkemizde de sizin gibi düşünen ve yaşayan kadınlarımız vardır, ümidederim ki çoğalırız. Bunun da tek yolu var İslamı ve Kur-anı Kerimi anlamak ve yaşamak.
    Cevapla
  • muhalif 12 yıl önce Şikayet Et
    :))). Allah (C.C.), ömrünüzü uzun, gayretinizi ve başarılarınızı daim etsin inş.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR