Elinin hamuruyla kahvehane işletiyor

Mersin'in Silifke ilçesinde 46 yaşındaki Durdu Çırak isimli kadın, eşinin kiraladığı kahvehaneyi işletiyor. Çırak, yeri geliyor çay demliyor, yeri geliyor servis yapıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2012 14:12 GÜNCELLEME 24.10.2012 14:12 İş Hayatı
Elinin hamuruyla kahvehane işletiyor
Elinin hamuruyla kahvehane işletiyor

Durdu Çırak adlı kadın, Silifke kent merkezinde ilçenin tek kadın kahvehane işletmecisi konumunda. Çırak, erkek dünyasının önemli unsurlarından biri olarak kabul edilen kahvehanenin işletmeciliğine başlamasının tümüyle bir zorunluluktan kaynaklandığını belirtiyor. Eşinin ve önceleri kendisinin bir fırında işçi olarak çalıştığını, daha refah bir hayat sürebilmek adına eşinin bir kahvehane kiralayarak, işletmeyi planladığını dile getiriyor. Çırak, “Evet, çaycılık yapıyorum. Çalışıyorum, mesleğimi de çok seviyorum. Müşterilerimle ilgileniyorum. Müşteriler servis yaparken hizmetimizden memnun kalıyor. Çay yapıyorum, servis yapıyorum, esnaflara gidiyorum, işimin gerektirdiği her şeyi yapıyorum. Yeri geliyor masada bir kişi eksik olunca müşteri kaçmasın diye oturup okey oynuyorum, kağıt oynuyorum.” dedi. Erkek işi kahvehanecilik mesleği işinde çalışmaktan gurur duyduğunu belirten Çırak, iki çocuğunu buradan kazandıkları para ile okuttuklarını vurguluyor.

Durdu Çırak'a zaman zaman lise öğrencisi oğlu Oktay Çırak da yardım ediyor. Annesi ile gurur duyduğunu ifade eden oğul Çırak, “Ben lise öğrencisiyim. Annem kahvede çalışıyor. Ben de boş vakitlerimde gelip yardım ediyorum. Çalışmasında bir sakınca falan görmüyorum. Alnımızın teriyle kazanıyoruz paramızı. Kötü bir şey değil yani kahvede bayanın çalışması. Annemle gurur duyuyorum.” diye konuşuyor.

Müşterileri ise kahvehanelerini bir kadının işletmeye başlamasının zihinlerindeki 'erkek kahvehaneci' profilini sildiğini belirtiyor. Durdu Çırak'ın erkeklerden daha temiz ve tertipli olduğu için daha çok müşteriyi kahvehaneye çektiğini ifade eden vatandaşlar, "İlk başlarda biraz yadırgadık, ama bizi utandırdı. Erkeklere rakip bir kahvehaneci oldu.” ifadesini kullanıyor.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR