Çalışan anneye 'ilaç gibi' gelecek haber

Çalışan anneye kreş müjdesi geliyor... İşverene kreş zorunluluğu geliyor. Artık 200 çalışanı olan patronların kreş açması gerekiyor

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2012 07:16 GÜNCELLEME 29.11.2012 12:10 İş Hayatı
Çalışan anneye 'ilaç gibi' gelecek haber
Çalışan anneye 'ilaç gibi' gelecek haber

Hükümet, kadın istihdamını arttırmak için tarihi bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldı. 200'ün üstünde işçi çalıştıran işveren, kreş açmak zorunda olacak.

Hali hazırda işverene kreş açma şartı, 150 ve üzerinde kadın çalıştırması durumunda getirilirken, patronların kreş açmamak için 150'den daha az kadın çalıştırdığı ve fazlasını işe almadığı tespit edildi. Bu konuda gelen şikâyetlerin yoğunlaşması üzerine, "kadın çalıştırma" kıstası yerine "200 çalışan" şartının getirilmesi kararı alındı.

300 LİRA YARDIM

Yasal düzenleme gerçekleştiğinde gelecek en çarpıcı yeniliklerden birini de maddi durumu yetersiz olan çalışan annelere "kreş yardımı" sağlanması. Bakanlık bürokratlarının yaptığı ön çalışmada kadınlara yapılacak kreş yardımının 300 liranın altında olamayacağı saptandı.

Alınan olumlu görüşler ile çalışan kadınların 0-5 yaş arasındaki çocukları için aylık 300 lira maddi yardım yapılması planlanıyor. Bu yardım anneye nakit olarak değil, doğrudan kreşe ödenecek. Yardımı alabilmenin en önemli şartı ise kadının çalışma hayatında kalması.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • salih oflaz 11 yıl önce Şikayet Et
    iki çocuktan fazla çocuğu olanada yardım verilsin. iki çocuktan fazla çocuğu olanada yardım verilsin, sn başbakanımız' a duyurulur.:)
    Cevapla
  • Furkan Kurnaz 11 yıl önce Şikayet Et
    işverenler. evli çocuklu kadını işe almazlar olay çözülür.
    Cevapla
  • Ahmet Şanlı 11 yıl önce Şikayet Et
    şeytanı sevindirecek bir karar!. kadınların çalışmasını teşvik etmek dinen ne kadar doğru bir uygulama? kadının erkek ile aynı ortamda çalışması ahir zaman fitnesidir.o kadar işsiz erkek varken neden kadınlar?kadın eviyle ilgilensin şefkatini vererek çocuklarını büyütsün.bu hükümet hangi amaca hizmet etmeye çalışıyor? şeytanı sevindirecek bir uygulama vesselam...
    Cevapla
  • burak şişman 11 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. erkekler içinde bi yer açılsın kahvehane meyhane mescid ve benzeri sosyal(!)alanları olan sabah bıraksın hafta sonu yıkanmak üzere alsınlar.....
    Cevapla
  • Mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    haksızlık bu durum.... bu hükümetin uygulamaları saçma sapan olmaya başladı. kreş açma zorunluluğunu getirin tamam ama birde üstüne 300 tl yardım neyin nesi oluyor. karı-koca zaten çalışıyordur ve eve iki maaş giriyordur. dolayısıyla kreş masrafını karşılayabilir demektir. nasıl uygulama yapıyorsunuz anlamıyorum. geliri çok olana daha fazla gelir sağlamaya çalışıyorsunuz. bir arkadaşın dediği gibi asgari ücreti net 1500 tl. yapın bir çok sorun çözülür. korkmayın belki süreliğine işyerleri krize girebilir ama 1-2 sene içinde geri düzelir. bugüne kadar krizi hep vatandaşlar hissetti, birazda işverenler hissetsin. bu arada millete 300 tl avanta dağıtacağınıza emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini giderin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR