Bir Başakşehir bir de Bayern!

Süper Lig’de 8. haftayı da averajla zirvede kapatan Medipol Başakşehir, savunmasındaki başarısıyla da Avrupa’nın devlerini geride bıraktı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2016 10:52 GÜNCELLEME 25.10.2016 10:52 İstanbul Başakşehir
Bir Başakşehir bir de Bayern!
Bir Başakşehir bir de Bayern!

Turuncu-Lacivertliler, Avrupa’nın 5 önemli liginde liderlik koltuğunda yer alan takımlara bakıldığında, yediği gol ortalamasında Alman ekibi Bayern Münih ile zirvede yer alıyor.

Bu sezon oynadığı 8 karşılaşmanın, 5’inde kalesini gole kapatan ve sadece 4 gol yiyen Başakşehir, maç başına 0,5’lik ortalamayı yakalamış durumda. Almanya 1. Futbol Ligi’nde (Bundesliga) liderliğini sürdüren Bayern Münih de 8 maçta kalesinde 4 gole izin verdi.

Juve’yi bile geçtiler

Bu alanda Başakşehir ve Bayern Münih’i, Serie A lideri Juventus takip ediyor. Torino ekibi, 9 maçta 6 gol (0,66 ortalama) yedi.

Fransa 1. Futbol Ligi’nde (Ligue 1) Paris Saint Germain ve Monaco gibi güçlü rakiplerinin önünde liderliğini sürdüren Nice ise 10 maçta kalesinde 7 gol (0,7 ortalama) gördü. La Liga’da Real Madrid ve İngiltere Premier Lig’de Manchester City 9 maçta kalelerinde 9 gole  (1 ortalama) engel olamadı.

Atletico ve Tottenham da var

5 büyük lige bakıldığında gol yeme ortalamasında, liderleri geride bırakan yalnızca 2 takım bulunuyor. La Liga’dan Atletico Madrid ve Premier Lig’den Tottenham. 5. sırada yer alan Atletico Madrid ve İngiltere Ligi’nde 5. sırada bulunan Tottenham, 9 maçta kalelerinde 4’er gol gördü.

Atletico Madrid ve Tottenham maç başına 0,44’lük ortalamaları ile Avrupa’nın 5 büyük liginde en az gol yiyen takımlar konumunda bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR