Liseli öğrenciler mutfakta döktürüyor

Alaattin – Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Üreten Okullar” projesi kapsamında Bağcılar Hükümet Konağı’nın mutfağında uygulamalı eğitim alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.12.2022 17:03 GÜNCELLEME 20.12.2022 17:03 ÜLKE'DE BUGÜN
Liseli öğrenciler mutfakta döktürüyor
Liseli öğrenciler mutfakta döktürüyor

Alaattin – Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Üreten Okullar” projesi kapsamında Bağcılar Hükümet Konağı’nın mutfağında uygulamalı eğitim alıyor. Öğrenciler, pişirdikleri lezzetli yemekleri çalışanlara sunuyor. Yemek pişirmeden bulaşık yıkamaya ve servise kadar her aşamada görev alan öğrenciler hem öğrenim görüyor hem de gelir elde ediyor.

BAĞCILAR HÜKÜMET KONAĞI'NIN 3. KATI TAHSİS EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken ekonomiye değer katan nitelikli iş gücü yetiştirmeyi amaçlayan “Milli Eğitim”, “Milli Üretim” ve “Üreten Okullar” projesi Bağcılar’da uygulanıyor. Bu çerçevede İlçe Kaymakamlığı ve Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol gereğince Bağcılar Hükümet Konağı’nın 3. katındaki mutfak öğrencilerin tahsis edildi. Okulun “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri” bölümünde okuyan öğrenciler, “Lezzet Mutfağı” isimli atölyede çalışmaya başladı.

Geleceğin gastronomu olmaya adaylar

Önlüklerini giyinen öğrenciler, usta öğreticiler rehberliğinde günün belirlenen yemek menüsünü hazırlıyor. Hijyenik bir ortamda hazırlanan 4 çeşit yemek ve tatlı hükümet konağındaki personele servis ediliyor. Özverili bir çalışma neticesinde günlük 600 çalışana yemek hizmeti veriliyor. Her biri geleceğin gastronomu olmaya aday gençler, bu proje sayesinde hem öğreniyor hem de gelir elde ediyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR