Tire'de işçinin maaş şikayeti nedeniyle işten çıkarıldığı iddiası

Tire Belediyesi, maaşının eksik yatmasını BİMER'e şikayet ettiği gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddia edilen işçinin, işe mazeretsiz gelmediği için iş akdinin feshedildiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2018 14:36 GÜNCELLEME 12.07.2018 14:36 GÜNCEL
Tire'de işçinin maaş şikayeti nedeniyle işten çıkarıldığı iddiası
Tire'de işçinin maaş şikayeti nedeniyle işten çıkarıldığı iddiası

Belediyeden yapılan açıklamada belediyede taşeron işçi olarak şoförlük yapan Hüseyin Aykaç'ın (51) maaşında düşüş olduğu gerekçesiyle BİMER'e şikayette bulunduğunu, bu nedenle işten çıkarıldığını iddia ettiği kaydedildi.

Aykaç'ın iddialarının asılsız olduğu anlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Hüseyin Aykaç'ın 26, 28 ve 29 Mayıs tarihlerinde işe gelmediği tespit edilmiş ve bunun üzerine aynı ekipte yer alan iş arkadaşları, bölge sorumlusu ve temizlik işleri müdürünün imzalarıyla gelmediği günler için ayrı ayrı tutanaklar tutulmuştur. Hüseyin Aykaç'ın işe mazeretsiz gelmemesi ve tutulan tutanaklar üzerine 1 Haziran tarihinde noter aracılığıyla ihtarname çekilmiş, varsa mazeretini bildirmesi ve işe gelmesi gerektiği belirtilmiş olsa da Aykaç tarafından herhangi bir mazeret bildirimi yapılmamıştır. Bunun üzerine Tire Belediyesi Personel A.Ş. Hüseyin Aykaç'ın işe gelmemesi, ihtara cevap vermemesi nedeniyle iş akdine son vermiştir."

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR