Evde yüz maskesi nasıl yapılır? Her cilt tipine uygun maskeler

Makyaj, stres, hava şartları ve daha birçok nedenle yorgun düşen yüzümüzün de gıdaya ihtiyacı vardır. Bunun için yapacağınız maske, peeling vb. uygulamalar hayatı önem taşır. İşte, evde uygulayabileceğiniz kolay ve pratik yüz maskeleri...

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2018 13:53 GÜNCELLEME 24.07.2019 13:25 KADIN
Evde yüz maskesi nasıl yapılır? Her cilt tipine uygun maskeler
Evde yüz maskesi nasıl yapılır? Her cilt tipine uygun maskeler

Günlük hayatın yoğun temposundan cildimizde nasibini alıyor. Her gün yaşanılan yoğunluk, stres ve sıkıntılar cildimize yansıyor. Cildi tazeleyebilmek adına sık sık cilt maskeleri yapılmalıdır. Bu maskeler cildin ferahlamasını daha genç ve dinamik bir görüntü sergilemesini sağlayacaktır. Günümüzde cilt maskesi denildiği zaman akla ilk gelen şeylerden biri güzellik merkezleridir. Ancak güzellik merkezleri biraz cebimizi yakabilir. Bu yüzden sizler için evde uygulayabileceğiniz bitkisel cilt maskelerini araştırdık. Gün içerisinde tükettiğimiz besinlerin aslında cildimiz için de ne kadar faydalı olduğunu görelim. İşte, evde yapıp uygulayabilceğiniz cilt maskeleri...

 

Cildiniz için en iyi bitkisel maskeler

Yüzünüz için geceleri bir saatinizi mutlaka ayırın. Cildinizin ilgi ve özene ihtiyacı var. Maskeyi uygulamadan önce yapmanız gereken, yüzünüzdeki tüm kiri temizlemek. Unutmayın ki her seferinde kullanacağınız miktarda hazırlamanız gerekiyor, bazı maskeleri ise buzdolabında ertesi güne kadar bekletebilirsiniz. Maskeleri her gün uygulayabilirsiniz ancak cildinizi bir gün dinlendirmek en iyisidir.

 

Bal, muz, zencefil maskesi

Kuru ve karma ciltler için uygun olan bu maske, iki güzel besinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan basit ancak etkili bir maskedir. Balın besleyiciliği, muzun düzenleme etkisiyle cildinizi nemlendirecek ve dengeleyecektir.

Hazırlanışı;

  • Yarım muz
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım yemek kaşığı zencefil

Tüm malzemeyi karıştırıp püre haline getirin. 30 dakika boyunca yüzünüzde ince bir tabaka şeklinde bırakın. Sonra soğuk suyla yıkayın.

Elma sirkesi maskesi

Yağlı ve parlak bir cilde sahipseniz ciltteki tonlamayı sağlamak ve beslemek için elma sirkesi bir numaralı maske olacaktır.

Elma sirkesinin cildi ölü hücrelerinden arındırıcı ve daha taze ve daha genç göstermeyi sağlayan güçlü özellikleri vardır. Cildinizi elma sirkesi ile yıkamanız yaşlılık lekelerinizi azaltacak, akne ve sivilceleri giderecek ve yüzünüzdeki yağlanmayı azaltacaktır.

Hazırlanışı;

  • 1 kahve fincanı elma sirkesi
  • 1 kahve fincanı maden suyu

Maden suyu ve doğal elma sirkesini karıştırın. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa pamuk yardımı ile cildinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.

Limon maskesi

Kuru ve karma bir cilde sahipseniz mutlaka limon maskesini denemelisiniz. Sadece yüz bölgesinde değil diz, dirsek gibi çok çabuk kuruyan bölgelerde limon suyu kullanarak cildinizi doğal bir parlaklığa kavuşturabilir ve yumuşaklık kazanmasını sağlayabilirsiniz. Limon suyunun diğer bir özelliği de kahverengi cilt lekelerinin görünümünü azaltmasıdır.

Hazırlanışı;

  • Badem ya da zeytinyağı
  • Bir adet limon

Bir su bardağının çeyreğini badem ya da zeytinyağı ile doldurun. Üzerine bir adet taze limon sıkın. Yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 10 dakika sonra silin.

Yağlı ciltler için aynı ölçülerde limon ve suyu karıştırıp yüzünüze sürebilir, 10 dakika sonra yıkayıp kurulayabilirsiniz.

Limon aydınlatıcı özelliğe sahiptir!

Ayrıca limonun aydınlatıcı bir etkisi de vardır. Birkaç damla hindistan cevizi suyu ile birkaç damla limon suyunu karıştırın. Hindistan cevizi cildinizi nemlendirirken limon da aydınlatacak ve parlatacaktır.

Avokado maskesi

Avokadonun hayatımızda fayda sağlamadığı bir alan yok sanırım. Herşeye faydası olan bu mucizevi besin cildimize de oldukça fayda sağlamaktadır.

Cildinizin çok kuru olmasından şikayetçiyseniz haftada 1 kez uygulaması son derece kolay bu avokado maskesini kullanabilirsiniz. Bu maske aynı zamanda hafif bir peeling etkisi yaratarak ölü cilt hücrelerini temizler.

Hazırlanışı;

  • 1 adet avokado
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı limon

Avokadoyu kabuğundan çıkartıp püre haline getiriyoruz. İçine 1 yumurta beyazı ve 1 yemek kaşığı limon ekleyin. İnce bir tabaka şeklinde yüzünüze sürün. 30 dakika sonra soğuk su ile yıkayın.

Avokado kabuklarını maskeyi uygulamadan önce yüzünüzü temizlemek için kullanabilirsiniz.

Yeşil Çay Maskesi

Cildi gençleştirmek ve rahatlatmak için tüm cilt tiplerinin uygulayabileceği bir maskedir. Yeşil çay yaşlanma ve cilt kanseri gibi problemlere de fayda sağlamaktadır.

Hazırlanışı;

  • 4 adet yeşil çay poşeti

Kullandığınız dört adet yeşil çay poşetini buzdolabında bekletin. 15 dakika sonra poşetleri alıp gözlerinizin üzerine ve yüzünüzün farklı noktalarına yerleştirin. Poşetler ısınınca kaldırın ve yüzünüzü kurulayın.

Soda Maskesi

Soda antibakteriyel özelliği ile cilt bakımı, yüz bakımı ve temizliği için de kullanılmaktadır. Hazırlanan cilt maskeleri yağlı ve karma olmak üzere tüm cilt tiplerinde uygulanabilir. Soda maskesi cildinizi derinlemesine temizleyerek cildin nefes almasını sağlayacaktır.

Hazırlanışı;

  • 2 çay kaşığı soda
  • 2 çay kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 4 damla limon suyu

İlk olarak yoğurt ile sodayı karıştırın ardından limon suyunu en sonda zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze yedirerek sürün. 5-6 dakika bekledikten sonra yüzünüzü su ile yıkayın.

Sodayı tek başına da maske olarak kullanabilirsiniz. Cildinizi ferahlatacaktır. Sodayı buz kalıplarına döküp dondurabilirsiniz. Dilerseniz birkaç damla limon ile etkisine etki katmasını da sağlayabilirsiniz. Donmuş soda kalıplarını cildinizde gezdirerek eritin. Ferahlamayı hissedeceksiniz.

Salatalık Maskesi

Her cilt tipine uygun olarak hazırlanan salatalık maskeleri göz altı morlukları, cilt lekeleri ve sivilceli görünümü gidermeye yardımcı olmaktadır. Cildi ideal nem dengesine kavuşturmak ve mimik kırışıklıklarının oluşmasını önlemektedir.

Hazırlanışı;

  • Yarım salatalık
  • Bir kaşık bal

Yarım salatalığı bir kaşık balla birlikte püre haline getirin. Yüzünüze sürün ve yaklaşık 20 dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayıp kurulayın.

YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • Ceren 2 yıl önce Şikayet Et
    Salatalık maskesini deniycem abkalım nasıl olucak
    Cevapla
  • Aslı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben salatalık maskesini denedim çok ve işeýaradı
    Cevapla
  • Selin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hiç biri işey yaramıyor
    Cevapla
  • Ayşegül keskin 2 yıl önce Şikayet Et
    Belki. Yariyordur
    Cevapla
  • GİZEM 3 yıl önce Şikayet Et
    Limon maskesi cook güzel
    Cevapla
  • eylül 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben salatalık maskesini yaptım ve oldu
    Cevapla
  • Eylül İrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaçıncı denemede sonuç aldınız.
    Cevapla
  • nesim 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet bende yaptim cok guzel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR