Tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? Hem ev yapımı hem pratik...

Tamamen milli tamamen yerli en sevdiğimiz lezzetlerden lahmacunu ev şartlarında yapmak oldukça kolay. Tost makinesi yardımıyla lahmacun tarifi sizlerle. Peki, tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? İşte, hem pratik hem de güvenilir evde lahmacun tarifi

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2018 14:57 GÜNCELLEME 05.01.2018 14:58 KADIN
Tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? Hem ev yapımı hem pratik...
Tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? Hem ev yapımı hem pratik...

Lahmacun bayılarak tükettiğimiz ancak, malzemeden kaçanları görünce hayat kırıklığına uğradığımız en güzel lezzetlerdendir. Peki, lahmacunu ev şartlarında yapmak mümkün mü? Son günlerde farklı mutfak aletleriyle, farklı yöntemlerle yapılan pişirmeler popüler oldu. Bunlardan biri olan belki de daha önce duymadığınız tost makinesinde lahmacun tarifidir. Peki, tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? Hem hamuru hem de içi ev yapımı mis gibi lahmacun tarifi sizlerle...

TOST MAKİNESİNDE LAHMACUN TARİFİ

Malzemeler:

Hamuru için;

*aldığı kadar un

*ılık su

*1 paket yaş maya

*tuz

İçi için;

*500 gram kıyma

*5-6 adet domates

*7-8 adet taze soğan

*1 kafa sarımsak

*3-4 adet kırmızı biber

*1 demet maydanoz

*4 yemek kaşığı domates salçası (biberle takviye edebilirsiniz)

*tuz, kimyon, karabiber, pul biber

Yapılışı:

Not:Hamur için belirli bir ölçü verilmedi ancak 5 su bardağı kadar un ile aldığı kadar ılık suyu birbiri ardına ilave ederek kararında bir hamur elde edebilirsiniz.

Öncelikle yaş mayayı hamuru yoğurma işlemini yapacağınız kabın içine alın. Yaş mayayı ılık su yardımıyla açın. Un, tuz, ılık su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru mayalanması için bir kenara alın ve en az 20 dakika mayalandırın. Hamurun kıvamının ne katı ne de cıvık açılabilecek şekilde olmasına özen gösterin.

Lahmacun içi için makineniz büyükse tüm malzemleri değilse tek tek rondodan geçirin. Onları da bir karıştıma kabında, homojen çamurumsu bir hal alacak şekilde hazırlayın.

Mayalanma süresi biten hamurunuzdan minik parçalar koparın ve tezgaha alın. Daha sonra incecik şekilde açın.

İstediğiniz kadar içi üzerinde serin ve lahmacunlarınızı hazırlayın. Tost makinenizin üzerinde bir adet yerleştirin ve ağzını tam kapanmayacak şekilde ayarlayın. Tost makineniz yapıştırıyorsa bir yağlı kağıt arasında bu işlemi temizinden halledebilirsiniz.

Yaklaşık 10-15 dakikaya lahmacunlarınız hazır. İster büyük boyutta ister fındık lahmacun denilen küçük boyutlarda hazırlayabilirsiniz.

Lahmacunları yanında yeşillikleri ve ev yapımı köpüklü ayranla servis ederek lezzeti doruklara çıkarabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR