Nefis yoğurtlu poğaça tarifi! Püf noktaları, hazırlanışı-yapılışı...

İçerisine ilaveten ekleyeceğiniz yoğurt sayesinde pamuk gibi poğaçanızın lezzetini bir üst seviyeye taşımaya ne dersiniz? Yoğurtlu poğaça tarifi, sıradan lezzetlerin dışına çıkmak isteyen damak tadına düşkün kişilerin tercih edebileceği en güzel alternatif! İşte, tüm püf noktalarıyla yoğurtlu poğaça tarifi ve hazırlanışı-yapılışı!

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2019 09:57 GÜNCELLEME 28.01.2019 11:20 KADIN
Nefis yoğurtlu poğaça tarifi! Püf noktaları, hazırlanışı-yapılışı...
Nefis yoğurtlu poğaça tarifi! Püf noktaları, hazırlanışı-yapılışı...

Poğaça, gerek herkesin iştahını kabartan kendine has kokusuyla muffak menülerinin yegane lezzetleri arasında yerini alan gerekse pamuk gibi yumuşacık bir kıvama sahip olmasından ötürü ağzının tadını bilenleri cezbeden bir tarif olarak karşımıza çıkıyor. Peki, malzeme listesine ayriyeten dahil edeceğiniz yoğurtla beraber poğaçanıza bambaşka bir lezzet katmak istemez misiniz? Yoğurtlu poğaça tarifi, standart lezzetin ötesine geçmek isteyen yemek tutkunların bayılarak tattığı özel seçeneklerden yalnızca bir tanesi! İşte, bütün püf noktalarıyla birlikte her öğünde daima yemek menünüze alabileceğiniz, ailenize ve sevdiklerinize gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz olmazsa olmaz lezzetlerden yoğurtlu poğaça tarifi, hazırlanışı-yapılışı...

 

 

YOĞURTLU POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

*1/2 su bardağı sıvı yağ

 

 

*2 yemek kaşığı toz şeker

*1/2 su bardağı ılık su

*3,5 su bardağı un

*1 tatlı kaşığı tuz

*1 adet yumurta sarısı

*1/2 su bardağı yoğurt (oda ısısında olmalı)

*1 adet yumurta akı

*1 tutam çörek otu

*1/2 paket instant maya

*1 tutam susam

yoğurtlu poğaça tarifi

YOĞURTLU POĞAÇA TARİFİ HAZIRLANIŞI-YAPILIŞI…

Yoğurtlu poğaça tarifini hazırlayabilmek için ilk olarak; bir kabın içerisine toz şeker, ılık su ve mayayı koyun ve tüm malzemelerin birbiriyle harmanlanmasını sağlayacak şekilde elinizle karıştırma işlemini gerçekleştirin.

Sonrasında hazırlamış olduğunuz bu karışımın üzerinin kapanmasını sağlayıp 10 dakika boyunca bekletmeye alın.

Kabaran karışımınıza, sadece un dışında bütün malzemeleri eklemeniz gerekmektedir. Bir sonraki aşamada ise unu birden değil, azar azar eklemeye özen göstererek yoğurma işleminde bulunun.

Yoğurma işleminin tamamlanmasıyla birlikte ele yapışmayan pamuk gibi yumuşacık bir hamur kıvamına sahip olacaksınız.

Ardından yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerini kapatın ve mayalanması adına 30 dakika boyunca ılık bir ortamda bekletme işlemini gerçekleştirin.

Mayalı hamurunuzu beklettikten sonra ise ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avucunuzla silindir haline getirin ve döndürerek açma şeklinde birleştirin.

Elinizle kopartmış olduğunuz tüm hamurları bu biçimde şekillenmesini sağlayın ve üzerine yağlı kağıt sereceğiniz fırın tepsisine koyun.

Hamurunuzun üzerine yumurta sarısından ilave edin, beraberinde ise çörek otu ve susam ekleyin.

Hamurunuzun bu haliyle fırın tepsisinde 30 dakika kadar beklemesini sağlayın ve akabinde, önceden ısıtacağınız 200 derecelik fırına, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 13 dakika pişirmeniz gerekmektedir.

Ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta var ki, bu süreçte fırınınızı devamlı kontrol etmeniz lazım gelmektedir çünkü hızlı bir şekilde pişmektedir.

Yoğurtlu poğaçanızı fırından almanızın ardından üst tabakasının kurumaması adında temiz bir bezle üzerini kapatın.

Yoğurtlu poğaçanız ılıklaştıktan sonra servis edin. AFİYET OLSUN…

Yoğurtlu poğaça tarifinin önemli püf noktası ise; unun tamamını bir anda boşaltmayıp, azar azar hazırladığınız karışımının üzerine eklemeniz gerekmektedir, bu sayede hamurunuzu istediğiniz kıvamda elde edebilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • emine 4 yıl önce Şikayet Et
    super
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR