Cildi güzelleştiriyor, kolajeni arttırıyor!

Akıllı dolgu işlemi gevşemiş ve sarkmış cilde sahip kişilerin cildi toparlansın, yüzdeki kıvrımlar ve derin yüz hatlarının görünümü mümkün olduğunca azalsın diye yaptırdığı bir medikal işlemdir. Cildin zamanla sarkmasının sebebi yaş geçtikçe cildin doğal kolajen üretiminin azalmasıdır.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2020 10:44 GÜNCELLEME 09.12.2020 10:46 KADIN
Cildi güzelleştiriyor, kolajeni arttırıyor!
Cildi güzelleştiriyor, kolajeni arttırıyor!

 Cilt yaş ilerledikçe doğal kolajen üretimini azaltttığı için gevşer ve sarkabilir. Derin yüz hatları ve kıvrımlar birçok kadının korkulu rüyasıdır. Özellikle cildine daha fazla özen gösteren kadınlar ciltte azalan kolajeni dışardan müdahaleler ile tamamlar. Yapılan müdahalelerin hem ciltte istenen dolgunluğu yaratması hem de kolajen üretimini arttırmasının önemli olduğunu dile getiren Medikal Estetik Hekimi Dr Özgür Esen Çetiner, bu iki işlevi aynı anda sağlayan 'Akıllı Dolgu' uygulaması hakkında bilgi verdi. 

Cildi güzelleştirmenin başında kolajen arttırımı geliyor

 

 

''Cilt gençleştirme uygulamalarında en önemli noktaların başında kolajen üretimini arttırmak geliyor. Yaşlanma sürecinde cildimizde bulunan kolajenin yapısında bozulma ve hasarlanma olur. Kolajenin kalitesi azalır ve bu durumun ciltteki karşılığı gevşeme ve elastikiyet kaybıdır. Ayrıca yıkılımın fazla olması ve yerine yeterince yenisinin üretilememesi nedeniyle cilt kolajeni miktar olarak da azalır. Sonuçta yerçekimi etkisinin de sürece katılımıyla elmacık kemikleri üzerindeki dolgunluğun azalması, yanaklarda boşalma ve aşağı doğru sarkma, burun kenarı oluğunda derinleşme, gülme çizgilerinin belirginleşmesi, dudak üzerinde sigara çizgilerinin oluşumu, dudakta büzülme ve ağız kenarında sarkma meydana gelir.



 Akıllı dolgu işlemi kolajeni de arttırıyor!

 

 

''Son yıllarda yaşlanma belirtilerini geciktirme arzusu hem kadınlar hem de erkekler için oldukça önemli hale geldi. Giderek artan bu talep üzerine yaşlanmayla savaşan pek çok medikal estetik yöntem ve uygulamanın gelişmesi söz konusu oldu. Bu süreçte vücudun kendi kolajen üretim mekanizmalarını uyararak kolajen miktarının ve üretilen kolajenin kalitesinin artması hedeflenir. Son zamanlarda çok tercih edilen, kendi kolajenimizi üreten akıllı dolgu yaş almaya bağlı bahsettiğim tüm sıkıntıları gidermede çok başarılı.''

 Akıllı dolgunun içeriğinde neler var?

Akıllı dolgu polikarbolaktan içerir.Bu özel madde enjeksiyonundan sonra yapılan çalışmalarda, elektron mikroskobu görüntüleri cilt için çok önemli olan tip1 kolajenin üretimini ve artışını göstermiştir. Sonuçta PCL partikülleri tamamen biyo emilime uğradığında ,lifting etkisini ve dolgunluğu verecek yeterli miktarda kolajen oluşmuş olur.

 

Akıllı dolgu nasıl uygulanır? 

Kolajen uyaran dolguların uygulanışı diğer dolgularda olduğu gibi çok kolaydır. Bu nedenle küçük bir dokunuş olarak ifade edilebilir. Lokal anestezik ile uygulanması nedeniyle ağrısızdır. Uygulama sonrasında günlük yaşama hemen dönülebilir. İlk uygulama anında görülen hafif dolgunluk jele aittir ve birkaç haftada kaybolur. Gerçek etki için 3-4 ayın dolmasını beklemek gerekir. Çünkü yeterli kolajen oluşumu için bu süreye gerek vardır. Bu sürenin sonunda ciltte istenen lifting etkisi ve dolgunluğun yanı sıra cilt kalitesinde ve görüntüde iyileşme görülür.



 Akıllı dolgu 4 yıla kadar kalıcı

Akıllı dolgu, bir yıldan dört yıla kadar kalıcılık sağlayabilen dört ayrı formdadır. Yüz bölgesinde dudaklar ve gözaltları dışında hacim ve lifting gereksinimi olan her yere uygulanabilir. El sırtı, boyun ve dekoltede cilt kalitesini ve elastikiyeti arttırmak amacıyla uygulanmaktadır. Yüzdeki yara izlerine, derin akne izlerine de yardımcı olabilir 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR