Pandemi döneminde anne adayları nelere dikkat etmeli?

Koronavirüs tüm dünyada etkisini sürdürürken her geçen gün daha fazla insanın sağlığını tehdit ediyor. Kısıtlama kararları sonucu evde kalınan süre çoğalıyor. Özellikle anne adaylarının pandemi sürecinden ekstra etkilendiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derya Aslan anne adaylarının bebekleri ve kendi sağlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek önemli tavsiyelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2020 17:34 GÜNCELLEME 29.12.2020 18:10 KADIN
Pandemi döneminde anne adayları nelere dikkat etmeli?
Pandemi döneminde anne adayları nelere dikkat etmeli?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi insan sağlığını tehdit etmeye devam ederken, kısıtlama kararları ile evlerde geçirilen süreyi uzatıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derya Aslan, koronavirüsü nedeni ile anne adaylarının da olumsuz yönde etkilendiğini ve kendi sağlığına dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu. Koronavirüsün anne adayları üzerindeki etkisi ve neler yapmaları gerektiğini anlatan Op. Dr. Derya Aslan "Tüm dünyada olduğu gibi anne adayları da pandemiden etkilendi, gebelerin özel bir durumu olduğu için kendilerine daha çok özen göstermeleri gerekmektedir. Evde doğal gıdalardan oluşan bir beslenme şeklini saat aralıklı olarak düzenlenmesi gerekmektedir’’ diyerek evde her gebenin kendi sağlığına uygun gıdalardan beslenmesini tavsiye etti.

Hamilelikte yürüyüş yapmak - Bebek.com

 

Egzersiz ve hareket çok önemli

Hareketsiz yaşamın her insanda olduğu gibi gebeleri de etkileyeceğini belirten Dr. Aslan "Egzersiz çok önemli özellikle kuralların el verdiği ölçüde, dışarı çıkıp yürüyüş yapmak evlerinde, esneme- germe hareketleri anne adayları için çok faydalı. İlk üç ay içerisinde düşük riski nispeten olduğu için ilk üç ay ağır sporlardan kaçınmalılar ve üç aydan sonra uzman sporcu desteği ile spor yapılabilir. Tabii ki daha önceden uzmanlardan öğrenmiş oldukları egzersiz hareketlerini, yoga plates sporlarını da yapabilirler’’ dedi.

Corona virüs anne karnındaki bebeğe geçer mi? - Hamilelik

Pek çok annenin enfeksiyonu karnındaki bebeğine geçmiyor

Çoğu annenin merak ettiği virüse yakalanırsa bebeğine zarar verir mi sorusuna ise Derya Aslan "Covid-19 enfeksiyonu anne karnındaki bebeğe geçmiyor, gebeliği riske atmıyor. Anne de diğer insanlar gibi normal seyrinde tedavisini olup sağlıklı bir bebek dünyaya getirebiliyor. Eğer doğum zamanında anne Covid pozitif ise tabii ki biraz daha sıkı tedbirler alarak bebeği korumak açısından daha yoğun takip etmek gerekebiliyor’’ diye cevap verdi. Dr. Aslan, ayrıca Covid-19 virüsünün anne sütünden geçmeyeceğini havayolu ile bulaşın daha yüksek olduğu için nefes temasından kaçınmak gerektiğini de belirtti ve "Dezenfeksiyon kurallarına uyularak anneler bebeğini emzirebilir. Son zamanda yapılan çalışmalar bize bunu gösteriyor’’ diye konuştu.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR