Doğal güzellik reçeteleri

Yüz, çene ve boyun kısmının bakımına başlamak için hiçbir zaman geç değildir. Ama bu ne kadar erken olursa o kadar genç kalırsınız.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2011 13:15 GÜNCELLEME 25.10.2011 13:15 KADIN
Doğal güzellik reçeteleri
Doğal güzellik reçeteleri

Cildimizi nemlendirmek, beslemek, canlandırmak için doğal güzellik reçetelerinden faydalanabiliriz. Bunun için her gün kendinize zaman ve biraz da emek harcamalısınız. Mevsimin en lezzetli sebzelerinden beyaz lahana; cilt bakımı için bize yardımcı oluyor! Lahana; А, В, С, К, Р ve РP vitaminlerini içerip cildi temizliyor, nemlendiriyor ve besliyor.

İlk olarak hangi cilt tipine sahip olduğunuzu belirlemelisiniz.İşte cilt tiplerine göre maskeler;

Kuru Ciltler için Maske

1 adet lahana yapraklarını incecik doğrayın. 1 çay bardağı sütle karıştırıp, lahanalar yumuşayana kadar haşlayın. Maskeyi ocaktan indirip soğuması için bekletin. Yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

Yağlı Ciltler için Maske

1 adet lahana yapraklarını incecik doğrayıp bir adet yumurta akıyla karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

Karma Ciltler için Maske

1 adet lahana yapraklarını incecik doğrayıp üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın. Lahana suyunu süzüp 1 yemek kaşığı balla karıştırın. Pamuk yardımıyla yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

Cilt Maskelerinin Kullanımı

Lahanayla hazırlanan cilt bakım maskelerini haftada 1 kez kullanabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR