Azerbaycan'dan Fransa'ya sert tepki
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sekreterliği Sorumlu Başkanı Novruz Memmedov, Fransa'da alınan kararın Azerbaycan-Fransa ilişkilerine zarar vereceğini açıkladı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sekreterliği Dışişlerinden Sorumlu Başkanı Novruz Memmedov, Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının, Azerbaycan-Fransa ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebileceğini söyledi.
Azerbaycan basınına açıklamada bulunan Memmedov, Fransa Parlamentosunda kabul edilen yasa tasarısının ''adaletsiz'' olduğunu ve ülkenin demokratik imajını etkileyeceğini ifade etti.
Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen yasa tasarısının fikir ve düşünce özgürlüğünü de kısıtladığını dile getiren Memmedov, ''Parlamentonun bu kararı Azerbaycan-Fransa ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebilir. Bir süre beklemek gerekir. Bizim tarafımızdan gerekli adımlar atılacak'' diye konuştu.