KBÜ'de söyleşi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ)  "Sıra Dışı Akıl Oyunları" söyleşisi düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2015 10:03 GÜNCELLEME 25.11.2015 12:28 GÜNCEL
KBÜ'de söyleşi
KBÜ'de söyleşi

Hamit Çepni Konferans Salonu'ndaki söyleşide konuşan KBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç,  "Her Ay 1 Kitap 1 Yazar" Projesi kapsamında bir yazarı ağırladıklarını söyledi.

 kitap, belge, dergi ve gazetelerin, insanları dünyadaki gelişmelerden haberdar ettiğini ifade eden Büyükgenç, şöyle konuştu:

"Maalesef internet hayatımıza girdiğinden beri okumaya maalesef zaman ayıramaz olduk. Kitap okumayan bir toplum oluşumuzun cezasını maalesef birçok yerde görmekteyiz. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Çok okuyan ve kitaplara değer veren ülkeler genellikle gelişmişlik düzeyi yüksek olan toplumlardır. ABD’de yılda basılan kitap çeşidi 85 bin 121, Japonya’da 42 bin iken Türkiye’de 6 bin 151’dir. Gazete okuyan nüfus Japonya’da yüzde 62 iken Türkiye’de yüzde 5’tir. Türkiye’deki kahvehane 570 bin iken kütüphane sayısı bin 412’dir."

Yyazar Oğuz Saygın da inovasyon kelimesinin bütün şirketlerin dilinde olduğunu söyledi.

Şirketlerin bu kelimeyle parlak fikir üretecek insanlar aradığını ifade eden Saygın, şunları kaydetti:

"Üniversite hayatında bu kelimeyi öğrenmek gerekir. Her büyük fikrin altında saçmalıklar vardır. Bir zamanlar elektrik ve bilgisayar da saçma bir fikir durumundaydı. Hayatın ne derece farkında olduğunuzu araştırmalısınız. İnsanlar bilinçaltına girildiğinde ne yapması gerektiğini bilemez. Beynimizin ön kısmı ventromedial prefrontal korteksten oluşur. Bu bölüm sebep sonuç ilişkisini ortaya çıkartır. Bazı meslekler kendi enerjisini kendi üretecek tarzdadır. İnsan ilişkilerinde başarılı olanlar dışa dönük insanlardır."

Söyleşiye, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, KBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Aşgın ve öğrenciler katıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR