Balıkçının kabusu gerçek oldu! Kastamonu'da ekipler teker teker ölçtü

Kastamonu’da yapılan yol kontrolünde boy sınırının altında olan ve yasa dışı avlanan 1.5 ton balığa el konuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2026 13:08 GÜNCELLEME 24.01.2026 13:25 YAŞAM
Balıkçının kabusu gerçek oldu! Kastamonu'da ekipler teker teker ölçtü
Balıkçının kabusu gerçek oldu! Kastamonu'da ekipler teker teker ölçtü

Çatalzeytin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Çatalzeytin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yol kontrolünde denetim gerçekleştirdi.

Yol kontrolünde ekipler tarafından bir balık taşıma aracı durduruldu. Yapılan denetimde araç içerisinde bulunan kalkan, mezgit ve barbun balıklarını incelendi.

Yakalanan kalkan, mezgit ve barbunlar incelendi.

BALIKLAR YASAL BOY SINIRININ ALTINDA ÇIKTI

Yapılan ölçümlerde yaklaşık 285 kilogram mezgit, bin 185 kilogram barbun ve 19 kilogram kalkan balığının yasal boy sınırının altında olduğu tespit edildi.

Ayrıca söz konusu balıkların taşınması için zorunlu olan nakil belgesinin bulunmadığı belirlendi.

Burdur'da fıkra gibi olay! Dolandıramayınca iş teklif ettiBurdur'da fıkra gibi olay! Dolandıramayınca iş teklif etti

Karabük'te yüksekten düşen yaşlı kadın feci şekilde can verdiKarabük'te yüksekten düşen yaşlı kadın feci şekilde can verdi

4 mesleği var! Hataylı usta 25 yıldır ekmeğini taştan çıkarıyor4 mesleği var! Hataylı usta 25 yıldır ekmeğini taştan çıkarıyor

Yapılan incelemelerde balıkların yasal boy sınırının altında olduğu tespit edildi.

1.5 TON BALIĞA EL KOYULDU

Yasal boyutun altında avlanan ve belgesi bulunmayan yaklaşık 1,5 ton balığa ekiplerce el konuldu.

Öğrenilen bilgilere göre sorumlular hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı.

Balıklara ekipler tarafından en konuldu.

KAYNAK : İHA
Kursiyer Yusuf Aksu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Kursiyer Yusuf Aksu
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Siyah/Beyaz 1 saat önce Şikayet Et
    Balıkçılar kendi balık tarlalarını talan edip adeta nesilleri yok ediyorlar. Bu gidişle hiç balık kalmayacak, bakalım o zaman ne iş yapacaklar yada ne çeşit kaçakçılığa başlayacaklar.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Nerede ise hepsi öyle. İstanbul'da bir kaç defa aldım ama çok küçükler. Almaya vicdanım el vermiyor. Ama devlet çok meşgul olduğu için denetim yok.
    Cevapla
  • misafirrr 1 saat önce Şikayet Et
    balıkçılar nedense güven vermiyor
    Cevapla
  • HAYDAA 1 saat önce Şikayet Et
    Para cezasi ASLA ASLA ASLA caydirici degil´adam cikartir $aaak öder..Firsat bulsun yine yapar´Adanada en az 50 yildir adana kebabina At eti kari$tiriyorlar cokda yakalananlar oluyor belediye sag olsun para cezasi kesiyor ama yine yapiyorlar.Bilmem anatbülümmü.!
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 3 saat önce Şikayet Et
    idam şart kul hakkı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR