Kayseri Şeker'den çiftçiye destek

Kayseri Şeker Fabrikası'nın pancar tarımı dışında hububat ve bakliyat için de sözleşmeli ekim yaptırması bölgede çiftçiliğe olan ilgiyi artırdığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2017 17:54 GÜNCELLEME 14.09.2017 09:06 GÜNCEL
Kayseri Şeker'den çiftçiye destek
Kayseri Şeker'den çiftçiye destek

Kayseri Şeker'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir gibi şehirlerde yaklaşık on bin çiftçiyle sözleşmeli olarak pancar ekimi yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, kuru fasulye, nohut, arpa, danelik mısır, yulaf, gibi ürünlerde sözleşmeli olarak ekim dönemi başlatan Kayseri Şeker, sözleşmeli olmasa da çiftçilerin ürettiği mercimek, silajlık mısır, çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak çekirdeği yanında buğday gibi tahılların da Boğazlıyan Şarkışla ve Develi bölgelerinde bulunan 80 bin ton kapasiteli lisanslı depolarına konularak değerini bulmasına katkı sağladığı ifade edildi.

Kayseri Şeker Fabrikası'nın, Kayseri Pancar Kooperatifi ve iştiraklerinin katkılarıyla çiftçilerin gelirine katkı sağlamak amacıyla yaptığı bu çalışmaların, bölge çiftçileri tarafından takdirle karşılandığı vurgulandı.


KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR