KKTC'de erken genel seçimlerin galibi

KKTC erken genel seçimlerin galibi, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2013 22:59 GÜNCELLEME 29.07.2013 01:29 Kıbrıs
KKTC'de erken genel seçimlerin galibi
KKTC'de erken genel seçimlerin galibi

Seçimleri CTP-BG, yüzde 38,41 oranıyla tamamlayan CTP'nin yanı sıra, ikinci sırayı yüzde 27,28'liık bir oranla Ulusal Birlik Partisi (UBP), üçüncü sırayı ise yüzde 23,09' luk bir oranla Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) takip etti. Bu sonuçlar ışığında CTP liderliğinde koalisyon kurulacağı ifade ediliyor. Hiçbir parti tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu elde edemedi.

Bu doğrultuda CTP, 21 milletvekili ile en fazla milletvekili çıkaran parti oldu. CTP'yi 14 milletvekili ile UBP takip ederken, DP-UG ise 12 milletvekili çıkartabildi. Toplumcu Demokrat Partisi (TDP) 3 milletvekili çıkararak Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)'den önde tamamladı.

KKTC'DE SEÇİMİN GALİBİ CUMHURİYETÇİ TÜRK PARTİSİ OLDU

Yorgancıoğlu ilk açıklamasında, seçim sonuçlarında halkın eski hükümet Ulusal Birlik Partisi'nin uygulamalarını kabul etmediğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Seçim sonuçlarının büyük oranda netleşmesinin ardından basına ilk açıklamasını yapan Yorgancıoğlu, kendilerine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür etti. Yorgancıoğlu, halkın partilerinin düşüncelerini benimseyerek, hükümeti kurma görevini kendilerine verdiğini, hükümeti kurma konusunun önümüzdeki günlerde değerlendirileceğini belirtti. Şeffaflık, adalet, demokrasi, siyasal iradeye sahip çıkma projelerinin geliştirileceğine işaret eden Özkan Yorgancıoğlu, partilerine oy veren ve vermeyen herkese eşit mesafede duracaklarını ifade etti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • TRConqueror 11 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç ?. İyi mi oldu kötü mü oldu ?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR