İki liderden ortak yeniyıl mesaj

Kıbrıs’ta Türk ve Rum liderler Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis kameraların karşısına geçerek, Türkçe ve Rumca, yeni yıl mesajı verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.12.2015 10:00 GÜNCELLEME 25.12.2015 10:00 Kıbrıs
İki liderden ortak yeniyıl mesaj
İki liderden ortak yeniyıl mesaj

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, birlikte kamera karşısına geçip, Türkçe ve Rumca olarak, Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların yeni yılını kutladı.

TÜRKÇE VE RUMCA MESAJLAR

KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Kıbrıs sorununa BM gözetiminde kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde Akıncı ile Anastasiadis, 20 Aralık’ta gerçekleştirilen son liderler görüşmesi sonrası kameraların karşısına geçerek, Türkçe ve Rumca, yeni yıl mesajını okudu.

HUZUR VE BARIŞ TEMENNNİSİ

Liderler mesajlarında, Türkçe ve Rumca olarak, "yeni yılın tüm Kıbrıslılara kalıcı barış, huzur ve refah getirmesini" diledi.
Kıbrıs'ta yoğunlaştırılmış müzakereler kapsamında en son 20 Aralık'ta bir araya gelen liderlerin bir sonraki görüşmesi, 7 Ocak'ta yapılacak. Şubat 2014'te imzalanan ortak açıklama sonrasında yeniden başlayan müzakereler, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın göreve gelmesinin ardından ivme kazanmıştı.

YORUMLAR 1
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    allahım türk dünyasına ne oluyor böyle.türk türkle yaşamaktansa rumu tercih ediyor.kimisi rusu tercih ediyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR