BM'den Türkiye, İngiltere ve Yunanistan'a çağrı

BM Genel Sekreteri Ban ki mun, Kıbrıs sorununun çözümü noktasında garantör ülkeler olan Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'ye 'elinizden geleni yapın' çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2016 22:19 GÜNCELLEME 23.11.2016 22:19 Kıbrıs
BM'den Türkiye, İngiltere ve Yunanistan'a çağrı
BM'den Türkiye, İngiltere ve Yunanistan'a çağrı

BM Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, İsviçre'deki Kıbrıs  görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından, garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan  ve İngiltere'ye Kıbrıs liderlerine sorunun çözümü için destek vermeleri  çağrısında bulundu.

Ban, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'den  İsviçre'deki müzakereler hakkında bilgi aldı.

İLK ÇAĞRI KIBRIS'A

Kıbrıs halkının çözümü hakettiğini ve müzakerelerde şimdiye kadar çok  önemli aşama kaydedildiğini vurgulayan Ban,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis'a "Gerginliğin  tırmandığı bir bölgede ve dünyada bu tarihi fırsatın kaçmasına izin vermeyin."  çağrısında bulundu.

GARANTÖR ÜLKELERE DE ÇAĞRI

Müzakerelerin son aşamasında geçici sorunlar yaşanmasının normal  olduğuna dikkati çeken Ban, bütün taraflara görüşmelerin devam etmesini  zorlaştıracak açıklama ve eylemlerden kaçınmaları çağrısı yaptı.

Ban, "Başta garantör ülkeler Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık  olmak üzere tüm ilgili tarafların önümüzdeki günlerde liderleri desteklemek için  elinden gelen her şeyi yapması müzakereler ve Kıbrıs'ın geleceği açısından kritik  önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • daş 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen şimdiye kadar hangi sorunu çözdünki şimdide akıl veriyorsun laf olsun torba dolsun
    Cevapla
  • habeş 7 yıl önce Şikayet Et
    İslam ülkelerinde akan Müslüman kanının hesabını nasıl vereceksiniz. Boş konuşmayı bırakın da insanlık için bir şeyler yapmaya çalışın. ABD nin kuklası olmayı bırakın....
    Cevapla
  • insallah 7 yıl önce Şikayet Et
    bosbos konusuyor birsey yaptigida yok turkiye hezaman yapacagini yapiyor ama o hayinler isi yokusa suruyor allahim biguc versede kibristan o haclilari cikarip atmak gerek yoksa adaya huzur gelmeyecek
    Cevapla
  • Vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Kibris resmen goz gore gore elden gidiyor
    Cevapla
  • Koc 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünya da Başka surun kalmadi da.o mu kaldi. Gidin işinize bakin mesela en cok sevdiginiz şeyi yapin kahve icin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR