KKTC, erken seçim için sandığa gidiyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), yarın erken genel seçimle sandık başına gidecek olan Kıbrıs Türk halkı, seçimlere umutlu bakıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2018 13:45 GÜNCELLEME 07.01.2018 13:45 Kıbrıs
KKTC, erken seçim için sandığa gidiyor
KKTC, erken seçim için sandığa gidiyor

KKTC'de yarın yapılacak erken genel seçimi AA muhabirine değerlendiren seçmenler, yarınki seçimden büyük beklenti içinde olduklarını dile getirdi.

Necmi Aslantürk, bu zamana kadarki seçimlerde hiçbir başarının elde edilemediğini belirterek, partilerin seçim dönemlerinde birçok vaatte bulunduğunu ancak seçimler tamamlandıktan sonra verilen vaatlerin unutulduğunu ifade etti.

Aslantürk, KKTC'yi 40 senedir 3 partinin yönettiğini, yeni kurulan partilerden ve yarınki seçimlerden umutlu olduklarını dile getirdi.

"BU SEÇİM ÇOK FARKLI"

Özcan Çiçek de sonuçların Kıbrıs Türk halkı için hayırlı olmasını dileyerek, daha öncekilerle yarınki seçimler arasında büyük farklılıklar olduğunu kaydetti. Çiçek, "Eski köklü partilerden sonra yeni bazı partiler var. Bu yeni partilerle çok büyük köklü değişiklik olacağını zannediyorum." dedi.

Türkiye'den adayı ziyarete giden turistler de seçim sonuçlarının Kıbrıs'a barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

KKTC'de yarın Cumhuriyet Meclisi'nde yer alacak 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim düzenlenecek.

Partiler, Lefkoşa'dan 16, Gazimağusa'dan 13, Girne'den 10, Güzelyurt'tan 4, Lefke'den 2 ve İskele'den 5 milletvekilliği için yarışacak. Ülke genelinde yüzde 5 seçim barajını aşan partiler ile adaylar, oy oranlarına göre Meclis'te temsil edilme şansı bulacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR