Eroğlu: Müzakareler yavaş ilerliyor

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde sürdürülen müzakerelerin ''yavaş seyrettiğini, ancak sürdüğünü'' söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2011 15:58 GÜNCELLEME 05.04.2011 15:58 Kıbrıs
Eroğlu: Müzakareler yavaş ilerliyor
Eroğlu: Müzakareler yavaş ilerliyor

Eroğlu, bazı derneklerin yöneticilerini kabulünde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, bu sayede bu topraklarda daha rahat ve huzurlu, müzakere masasında da daha güçlü olunabileceğini vurguladı.

Halkın anlaşma arzusu doğrultusunda, kazanılmış hakların geriye götürülmeyeceği kalıcı ve yaşayabilir bir anlaşma için çalıştığını belirten Eroğlu, ''müzakerelerin yavaş seyrettiğini, ancak sürdüğünü'' söyledi.

Kıbrıs Rum kesiminde 22 Mayıs'ta seçim olduğunu anımsatan Eroğlu, Türk tarafı olarak iyi niyetle müzakereleri sürdürdüklerini, tek tarafın iyi niyetinin yeterli olmadığını, karşılıklı iyi niyet gerektiğini, Rum tarafının aşırı beklentileri olduğunu kaydetti.

KKTC vatandaşı olan herkesin toprak ve vatanının burası olduğunu, bu topraklarda doğan çocukların da bu topraklarda büyüyeceğini ifade eden Eroğlu, gelecek nesillere daha güzel bir gelecek sunma gayreti, müzakerelerde vatan bilinen topraklarda huzur ve güven içinde yaşanabilecek bir anlaşma arayışı içinde olduklarını belirtti.

Eroğlu, ''Ama bunu müzakere masasında bulabilir miyiz, o ayrı konu. Çünkü Kıbrıs konusu biraz kronikleşmiş. Uzun yıllardan beri müzakereler devam ediyor, ama müzakere masasında hep kaçan Rum tarafı olmuştur'' dedi.

Bir yere göç ederken insanların kültürleriyle beraber gittiğine işaret eden Eroğlu, ''herkesin Anadolu'dan geldiği KKTC'de zamanla yerel bir kültürün oluştuğunu, ancak insanların geldikleri ülkedeki gelenek ve göreneklerini korumasının iyi bir şey olduğunu'' belirtti.

Bu arada Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs müzakereleri kapsamında, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la yarın saat 10.00'da Lefkoşa ara bölgede bir araya gelecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR