KKTC Meclisi yine toplanamadı

KKTC'de iktidardaki Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinde geçen hafta yapılan kabine değişikliğine tepkili olan UBP'li milletvekilleri, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun bugünkü oturumuna da katılmayınca, Meclis yine toplanamadı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2011 14:22 GÜNCELLEME 13.04.2011 14:22 Kıbrıs
KKTC Meclisi yine toplanamadı
KKTC Meclisi yine toplanamadı

UBP'li milletvekilleri, aynı gerekçe ile meclisin pazartesi günkü toplantısına katılmamış ve meclis toplantısı bugüne ertelenmişti. Meclis bugün iki kez toplanmayı denedi, toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı için toplanamadı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Meclis Genel Kurulu'nun bir sonraki toplantısının yarın yapılacağını ve bugünkü gündemin de yarınki gündemle birleştirilerek görüşüleceğini söyledi.

Meclisteki muhalefet partileri, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Demokrat Parti (DP), yarın hükümet aleyhine güvensizlik önergesi sunacağını açıklamıştı.

-BAŞBAKAN KÜÇÜK, MİLLETVEKİLLERİYLE GÖRÜŞTÜ-

Bu arada, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük, meclisin toplanamamasının ardından, parti içindeki tepkili milletvekilleriyle UBP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşmeye, Güzelyurt milletvekili Türkay Tokel, Girne milletvekilleri İlkay Kamil, Ergün Serdaroğlu ve Necdet Numan, Lefkoşa milletvekilleri Zorlu Töre ve Hasan Taçoy katıldı.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun da hazır bulunduğu görüşmeye, daha sonra UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu katıldı.

Başbakan İrsen Küçük, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, milletvekillerinin gündeme getirdiği konularının birlikte değerlendirildiğini, bu konuların parti yetkili kurullarında da görüşüleceğini söyledi.

Bu amaçla haftaya pazartesi günü UBP Genel Yönetim Kurulu'nu, salı günü de UBP Parti Meclisi'ni toplantıya çağıracağını açıklayan Küçük, milletvekillerinin gündeme getirdiği konuları kendisinin değerlendirdiğini, ancak konuların parti yetkili kurullarında da görüşüleceğini söyledi.

Başbakan Küçük, bir gazetecinin, muhalefetin yarın güvensizlik önergesi vereceğini hatırlatması üzerine, ''bu girişimlerin başarısız olacağını'' kaydetti.

Küçük, güvensizlik önergesi verme girişimini, ''muhalefetin içinde bulunulan ortamdan kendi lehine bazı sonuçlar çıkarma çabası'' olarak niteledi.

İrsen Küçük, yarınki meclis oturumuna katılım olup olmayacağı sorusuna, ''Arkadaşlarımız görevlerinin başındadır'' karşılığını verdi.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük'ün, 6 Nisan'da yaptığı kabine değişikliğinde 3 bakan dışarıda kalmış, 3 yeni bakan atanmış, iki bakanın da yeri değişmişti. Kabinedeki bu değişiklik, parti içinde tepkilere neden oldu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR