Eroğlu'ndan Kıbrıs müzakerelerine eleştiri

KKTC lideri Eroğlu 'ömrümüz müzakere metni okumakla geçiyor' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2011 17:21 GÜNCELLEME 24.06.2011 17:21 Kıbrıs
Eroğlu'ndan Kıbrıs müzakerelerine eleştiri
Eroğlu'ndan Kıbrıs müzakerelerine eleştiri

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ömrünün müzakere tutanaklarını okumakla geçtiğini belirterek, ''Kıbrıs'ta elbette bir anlaşmaya ihtiyaç vardır. Dün yaşanan gerçekler var, bunlardan ders çıkaracağız; bugün var olan gerçekler var, bunları gözardı etmeyeceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Aziz Erbek başkanlığındaki Adana Barosu Yönetim Kurulu'nu ve Gültekin Gencer başkanlığındaki Antalya Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) yetkililerini ayrı ayrı kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Adana Barosu’nun Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile işbirliği içerisinde olmasının önemine değinerek, Türkiye ile ilişkilerin her zaman için samimi ve sıcak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, son zamanlarda mitinglerdeki pankartlar ve atılan sloganların tedirginlik yarattığını, ancak bunu yapanların belirli bir zümre olduğunu kaydetti.

Devam eden Kıbrıs müzakerelerinde anlaşmaya varabilmek için her iki tarafın da arzulu olması gerektiğini belirten Eroğlu, ''ömrünün müzakere tutanaklarını okumakla geçmekte olduğunu'' ifade etti.

''Kıbrıs'ta elbette bir anlaşmaya ihtiyaç vardır'' diyen Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin anlaşma arzularının Kıbrıslı Rumlardan daha fazla olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ''Dün yaşanan gerçekler var, bunlardan ders çıkaracağız; bugün var olan gerçekler var, bunları gözardı etmeyeceğiz'' dedi.

İnsanları yerlerinden eden bir anlaşmanın referandumda onaylanmasının zor olduğunun altını çizen Eroğlu, kalıcı bir anlaşma yapmak gerektiğini kaydetti.

Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek yaptığı açıklamada, KKTC'deki hukuki sistem ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıkların belirterek, hukuk alanında KKTC ile ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade etti.

Erbek, Kıbrıs sorunu ile ilgili ise Adana'da çalışmalar yaparak katkı koymak istediklerini belirtti.

Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek kabulde, Cumhurbaşkanı Eroğlu'na bir plaket takdim etti.

Eroğlu'nun, Gültekin Gencer başkanlığındaki Antalya Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği yetkilileriyle görüşmesiyle ilgili ise açıklama yapılmadı.

DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ziyaretin anısına Eroğlu'na halı ve plaket takdim etti.

Ayrıca, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer de Antalya Döşeme Altı Sanayici ve İşadamları Derneği heyetini kabul etti.

KKTC Başbakan Vekili, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün de, Aziz Erbek başkanlığındaki Adana Barosu heyetini kabul ederek görüştü.

Bu arada, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün İstanbul'a gitti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Zannımca 13 yıl önce Şikayet Et
    sen müsterih ol ey Yavru Vatan. biz herşeyimizle arkandayız.sana olan sevdamızı bir bilsen..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR