Küçük: Yardım teklifine talep gelmedi

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Kıbrıs Rum kesiminde Zigi'deki Evangelos Florakis deniz üssünde önceki gün meydana gelen şiddetli patlamadan sonra sağlık ve elektrik alanındaki yardım tekliflerine Rum tarafından henüz yanıt gelmediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2011 15:25 GÜNCELLEME 13.07.2011 15:25 Kıbrıs
Küçük: Yardım teklifine talep gelmedi
Küçük: Yardım teklifine talep gelmedi

Başbakan Küçük, Bakanlar Kurulu toplantısına girerken yaptığı açıklamada, Rum tarafındaki Evangelos Florakis deniz üssündeki patlama yüzünden yaşanan elektrik sıkıntısı nedeniyle Rum yönetimine sağlık ve elektrik yardımında bulunabileceklerini açıkladıklarını hatırlatarak, ''Henüz bu ana kadar Güneyden herhangi bir talep gelmedi'' dedi.

-BAŞBAKAN'IN ZİYARETİ-

Başbakan İrsen Küçük, Türkiye'nin dost ve KKTC'yi tanıyan tek ülke olduğunu da belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 20 Temmuz Barış Harekatı'nın yıl dönümü dolayısıyla yapacağı ziyarette en iyi şekilde karşılanıp ağırlanacağını söyledi.

Küçük, ''Tabii ki Kıbrıs Türkü olarak Sayın Türkiye Başbakanını en iyi şekilde karşılamak ve ağırlamak görevimiz olacaktır'' dedi.

Başbakan Küçük, bir soru üzerine, Erdoğan'ın ziyaretinde bir tepki beklemediğini belirterek, ''Bir sendikacımızın yaptığı açıklamaya yanıt verdim ve bir kez daha da vurgulamak isterim. Sayın Erdoğan'ın gelişini 'Hitler'in işgal altındaki Fransa'yı ziyareti gibi' yorumlayan sendikacımızın yetkilerini aştığını ve bu konuda böyle bir değerlendirme yapmasının büyük bir şanssızlık olduğunu söylemek isterim'' diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR