Eroğlu: 48 yıllık müzakereler artık bitsin

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 48 yıldır devam eden müzakerelerin artık bir sonu olması gerektiğini ifade ederek, ''karşılıklı iyi niyetle yıl sonuna anlaşma mümkün'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2011 10:52 GÜNCELLEME 30.07.2011 10:52 Kıbrıs
Eroğlu: 48 yıllık müzakereler artık bitsin
Eroğlu: 48 yıllık müzakereler artık bitsin

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dün akşam Mehmetçik Üzüm Festivali'nin açılış törenindeki konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinerek, Kıbrıs Türk halkının daha yıllarca müzakere masasında olanları seyretme durumuyla karşı karşıya kalmasının mümkün olmadığını söyledi. Eroğlu, ''Biz artık çocuklarımıza bu yılın sonundan itibaren ne olacağını öğretmek, göstermek mecburiyetindeyiz'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu yılın sonu veya önümüzdeki yılın ilk aylarında, Kıbrıs'ta bir çözümün karşılıklı iyi niyetle mümkün olduğunu, Türk tarafının her zaman iyi niyetini ortaya koyduğunu dile getirdi.

Halkın kendisini cumhurbaşkanı seçerek, kabul edilebilir ve onurlu bir anlaşma için müzakereleri sürdürme görevi verdiğini kaydeden Derviş Eroğlu, halkın verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmek için bir yılı aşkın süredir müzakereleri sürdürdüğünü anlattı.

Eroğlu, şunları kaydetti: ''Bütün temennimiz bu yılın sonuna kadar Kıbrıs'ta yaşayabilir, kalıcı bir anlaşmaya varabilmektir. Sadece Türk tarafından taviz isteyerek bir anlaşmaya varmak mümkün değildir. Her iki tarafın da bazı olumlu adımlar atmasıyla bir anlaşmaya varılır. Sadece 'ben isterim siz vereceksiniz' anlayışı içerisinde Kıbrıs'ta bir anlaşmaya varmak mümkün değildir.''

Kıbrıs'ta var olan gerçekler dikkate alınarak yapılacak bir anlaşmanın, yaşayabilir ve kalıcı olacağını vurgulayan Eroğlu, ''1974 yılına kadar yaşadıklarımızı insanlarımızın, hele bu yetişen gençlerimizin yaşamasını istemiyoruz. O günleri yaşatmayacak bir anlaşma peşindeyiz'' dedi.

Bu yıl 51. kez düzenlenen geleneksel Mehmetçik Üzüm Festivali, 7 Ağustos'a kadar sürecek.

Festivali açan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, 1965 yılında doktor olarak görev yaptığı Mehmetçik'te o günden bugüne büyük gelişme olduğunu da söyledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR