Ada'daki zirvede mülkiyet pazarlığı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakereleri kapsamında yaptığı görüşme sona erdi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2011 15:53 GÜNCELLEME 06.09.2011 15:53 Kıbrıs
Ada'daki zirvede mülkiyet pazarlığı
Ada'daki zirvede mülkiyet pazarlığı

Mülkiyet konusunun ele alındığı görüşmede, taraflar karşılıklı öneri sundu.

Rum lider Dimitris Hristofyas, müzakere heyetini almadan görüşme yerinden ayrıldı.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, bugünkü görüşmede mülkiyet konusunun ele alındığını, tarafların birbirlerine bir dizi öneri sunduklarını söyledi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) bugünkü görüşmeden memnun kaldığını belirten Downer, iki liderin 8 Eylül Perşembe günü yeniden biraraya geleceklerini kaydetti.

Downer, yarın kendisinin telekonferans aracılığıyla BM Güvenlik Konseyi'ne bilgi vereceğini, bugün öğleden sonra ise tarafların mülkiyet önerilerini kendi aralarında ayrı ayrı değerlendireceklerini bildirdi.

-MÜLKİYET UZMANLARI TARAFLARLA GÖRÜŞECEK-

Alexander Downer, ayrıca, yarın BM'den mülkiyet uzmanlarının taraflarla ayrı ayrı görüşeceğini de söyledi.

Atina temasları hakkında da bilgi veren Downer, Atina'da Yunanistan Dışişleri Bakanı ile Kıbrıs ve bölgesel konuları ele aldıklarını, zaman zaman garantör güçlerle bu konuları görüşmenin faydalı olacağına inandığını belirtti.


-''HRİSTOFYAS YEMEK İÇİN BAŞKA BİR YERİ TERCİH ETTİ''-


''Hristofyas'ın görüşme yerinden neden erken ayrıldığı'' yönündeki bir soruya Downer, "Hristofyas'ın ekibini içerde bırakarak yemek için başka bir yeri tercih ettiğini" söyledi.

Downer, başka bir soru üzerine, mülkiyet konusunda belli yakınlaşmalar sağlanabileceğini inandığını da sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR