Hristofyas üzgün olduğunu söyledi

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununun çözülmeden görevinden ayrıldığı için oldukça üzüldüğünü söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2012 14:49 GÜNCELLEME 27.12.2012 14:49 Kıbrıs
Hristofyas üzgün olduğunu söyledi
Hristofyas üzgün olduğunu söyledi

Hristofyas yerel bir gazeteye verdiği röportajında, Kıbrıs sorunu için yaptıkları nedeniyle vicdanının rahat olduğunu kaydetti. KKTC'nin II. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile daha çok ilerleme kaydetmek istediği ifade eden Hristofyas; Yönetim, Ekonomi ve AB başlıklarında sağlanan önemli görüş birliklerinin de görmezden gelinmesinin mümkün olmadığını aktardı. Rum lider, bu yavaş ancak istikrarlı sürecin, Derviş Eroğlu'nun Kıbrıs Türk lideri seçilmesiyle kesildiğini savundu.

Hristofyas, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun, sağlanan tüm özlü görüş birliklerini reddettiğini, nihayetinde de Güney Kıbrıs'ın AB dönem başkanlığını icra etmesi bahanesiyle müzakere masasını terk ettiğini öne sürdü.

Hristofyas, kendilerinin, dönüşümlü Başkanın, daha önceki planların öngördüğü gibi senatolarda ayrı ayrı seçilen 2 Kıbrıslı Türk ve 4 Kıbrıslı Rum tarafından değil halkın bütünü tarafından seçilmesini sağladıklarını hatırlattı.

II. Cumhurbaşkanı Talat'ın güçlükle çapraz oyu kabul ettiğini ifade eden Hristofyas, ancak şimdi Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bunu reddettiğini ifade etti.

Rum Başkanlık seçimlerinde Başkan seçilmesi beklenen Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Genel Başkanı Nikos Anastasiadis ile ilgili olarak açıklama yapan Hristofyas, Anasatasiadis'in tezlerinde açıkça çelişkilerin bulunduğunu ve bunların da, Kıbrıs sorununun görüşülmesinin değerini düşürdüğünü belirtti.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR